„Места“ (Хаджидимово) постигна една от най-впечатляващите си победи до момента

„Места“ (Хаджидимово) постигна една от най-впечатляващите си победи до момента след 7:4 при гостуването си на „Авангард“ (Бачево) в мач от XVII кръг на ІV ниво в пиринската бундеслига. Съперниците изнесоха открит двубой, в който решаващ се оказа опитът на лидера. Голеадата откри бившият футболист на ЦСКА Благой Пасков още в 7-та мин., когато елиминира защитата на съперника. Малко по-късно той се разписа отново след добро подаване на Петър Симеонов. В 29-та мин. Атанас Сабахлъков показа отлично пласиране и направи резултата класически. Драмата обаче стана пълна, след като в оставащите минути на първата част и малко след паузата между полувремената домакините се възползваха от отпускането в редиците на „Места“ и изравниха. Два пъти се разписа опитният Тома Дапев /43, 44/, а в 53-та мин. капитанът Иван Марков направи 3:3. Последва мобилизация на хаджидимовци и голов рецитал на Стоил Сабахлъков, който влезе като резерва и отбеляза 4 попадения, оправдавайки усилията на ръководството да си го върне през зимата. За негов малшанс трябваше да напусне играта малко преди последния съдийски сигнал, след като при безобиден сблъсък с противник получи травма и бе заменен. В 89-та мин. Ив. Марков фиксира крайното 4:7. Похвална е спортсменската игра на двата тима, които се опитаха да наблягат повече на футбола, отколкото на разправиите и зверското ритане, присъщи на мачове от долните дивизии, което бе отчетено и от треньора на гостите Димитър Парасков, регистрирал 3 асистенции. „Благодаря на домакините най-напред, опитаха се да играят футбол и да предразположат към истински мач. Чест им прави за духа, който показаха, а така също и за това, че независимо от негативния резултат, не решиха да подхождат с нефутболни средства срещу нас. Това бе един от най-драматичните ни мачове, но и една от най-сладките победи. Показахме, че сме отбор, който заслужава първата позиция, и след недопустимото отпускане успяхме да се стегнем и да вземем крайния успех. Ако продължим да играем по този начин и късметът бъде с нас, както срещу „Авангард“, смятам, че първото място няма да ни се изплъзне, макар че ни предстоят тежки мачове. Всеки играе срещу лидерите на максимума от силите си,“ коментира Д. Парасков.

 

„АВАНГАРД“: Манушкин, Ганджов (55-Държанлиев), Татарски, Димитров (85-Пандов), Самарджиев, П. Дапев, Т. Дапев, Бащенски (57-Михайлов), Тончев, Марков, Рекарски.

„МЕСТА“: Ив. Симеонов, Парасков, Коджебашев, Попов, Хутманов (55-Т. Симеонов), П. Симеонов, Сойков, Пулев, А. Сабахлъков (80-Дюлгеров), Пасков (70-Полимеров), Пингов (60-С. Сабахлъков, 87-Ролев).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене