Пръскане срещу кърлежи и пролетна уборка в Благоевград

На 27, 28 и 29 април ще се извърши дезакаризация на зелените площи в Благоевград против влечуги и кърлежи. На 12 и 13 май /събота и неделя/ ще започне пролетно почистване и кампания за разделно събиране на отпадъците в града.

Целта на третирането на зелените площи е да бъде ограничено разпространението на инфекциозни заболявания. То ще се извършва в малките и ранните часове на денонощието, като карантинният срок е 24 часа. С цел информираност на гражданите, във всеки обработен терен или обект ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането, с точно фиксирана дата, час на извършване и карантинен период. За предстоящата дезакаризация Общинска администрация-Благоевград е уведомила директорите на учебните заведения, социалните домове и детските заведения.

С настъпването на активния сезон за развитие на кърлежите всяка година се извършва обезпаразитяване на училища, социални домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи.

На 12 и 13 май всеки може да се включи в пролетното почистване и кампанията за разделно събиране на отпадъците в районите около домовете си. Събраните отпадъци може да бъдат изнесени до най-близките съдове за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания боклук е на „Екопартнърс” АД. Община Благоевград ще осигури чували за смет и ръкавици, за да улесни работата на доброволците. От кметството призовават жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за разделно събиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене