Ето каква е съдбата на Василка, успяла да се отскубне от лапите на алчен грък!

Избягалата от Гърция дупничанка Василка Андонова вчера беше закарана с линейка в Дома за болни от деменция възрастни хора в благоевградското село Падеш. Гръцкият й благодетел е разпитан в полицията в Дупница при последното му идване на свиждане с В. Андонова в психиатрията, където тя бе настанена след последното й бягство от Гърция. Той твърдял, че е похарчил повече пари, отколкото е взел от нея.

Както “Струма” писа, преди около месец Василка Андонова беше открита на жп гарата в Дупница и с линейка беше закарана в Спешен център. Преди една година тя пак избяга от Гърция и се върна в родния си град Дупница.

В. Андонова престоя две денонощия в Спешния център, където беше обгрижвана от персонала с внимание, въпреки че нямат право да я държат в Спешна помощ, но не можеха да я изхвърлят на улицата без храна и подслон. Тогава се намеси зам. областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин, който лично сезира за случая Агенцията за социално подпомагане в Дупница. Преди политикът да се ангажира със случая, от Спешен център са звънели в Агенцията за социално подпомагане, но от там отговорили, че не могат да направят нищо. Райчо Цветин е разговарял и с директора на социалното заведение в с. Падеш и вчера В. Андонова е приета в дома.

Докато тя беше в психиатрията в Дупница, гъркът Анастасис Налбантис, при когото е живяла В. Андонова през последните три години, няколко пъти се опитваше да я върне отново в Солун, но тя отказваше категорично. Василка споделила пред персонала в отделението, че гъркът я е водил в някаква институция и тя е подписала документи той да получава финансова помощ за това, че се грижи за нея.

Все още се чака отговор от външно министерство дали наистина Василка получава всеки месец по банков път по 1000 австралийски долара, както тя и нейни близки твърдят.

От РУП – Дупница проверяват кой изпраща пари на Василка Андонова и защо. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене