„Киселинна“ ваксина мори раковите клетки

Сензационното откритие е на швейцарски учени

секи вид раково заболяване сред жените изисква не общ, а персонален подход в лечението, е заключението, което направиха учени от университет в Лозана.

Те създали ваксина на базата на киселина и имунни клетки, като преди инжектирането й, част от засегнатите от болестта клетки и тъкани се обработват със специална киселина.

Вследствие на взаимодействието възниква химична реакция, свързана с освобождаване на особени молекули. След химичната реакция разтворът се смесва с имунни клетки и се вкарва в организма.

Учените провели контролни 15-седмични клинични изпитания на препарата, в които участвали жени, засегнати от тежка форма на рак на яйчниците.

Резултатите показали, че препаратът потиснал заболяването и заедно с проведената химиотерапия позволил да бъдат умъртвени засегнатите клетки и тъкани.

По данни на учените, оцеляването на пациентките след подобно лечение е значително по-успешно – 80 на сто от подложилите се на комбинираната терапия жени били живи две години след приключването й и се чувствали много добр, съобщи „Лайф“, цитиран от БТА.

По публикацията работи: Надежда Йосифова

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене