Видни учени алармират: К-19 има нови 7 симптоми, заразените правят фатална грешка

Промените не трябва да се бъркат с това, че вирусът е отслабнал, заразяването вече става изключително бързо

Ръководителят на Синдиката на парамедиците и фелдшерите в Русия Дмитрий Беляков заяви, че тази есен коронавирусът е променил симптомите си. Сега, отначало, заболяването е много лесно да се обърка с обикновената настинка или грип. Поради това хората не отиват на лекар навреме.

„Нов симптом на коронавирусна инфекция е тежката хрема, което не беше така преди“, каза Беляков в интервю, цитирано от информационните агенции.

В същото време той добави, че тази промяна не трябва да се свързва с отслабването на коронавируса, тъй като това не е така.

Той също така отбеляза, че сега инфекцията става все по -бърза. Според него, ако по -рано пневмонията се е развивала при пациенти на седмия ден, сега това се случва на третия ден.

На свой ред лекарят Александър Едигер предупреди, че от първите дни пациентите с коронавирус вече имат симптоми, подобни на острия грип.

Това е възпалено гърло и болки в гърлото, висока температура. Някои пациенти се оплакват от загуба на слуха със замаяност, а не само от загуба на обоняние.

Това предполага, че вирусът засяга централната нервна система. В допълнение, пациентите имат продължителна кашлица с голямо количество храчки.

Едигер добави, че от предишните симптоми храносмилателните нарушения са останали, но сега те са по -изразени.

В допълнение към диария са възможни гадене и повръщане, докато кръвните изследвания показват изразено повишаване на чернодробните ензими, което преди това не е наблюдавано.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене