В Трето основно училище „Братя Миладинови“ се проведоха две работилници за характер

 Социалният проект „Характер.бг“ стартира кампания за провеждане на нови училищни работилници за характер през тази учебна година. Инициативата предвижда 15 работилници за над 300 ученици в начален курс на обучение от 15 училища в 15 града в България. Кампанията се осъществява съвместно със Сдружението на началните учители в област Благоевград.

 „Правим работилниците в подкрепа на усилията на учители и училища в България, съзнаващи, че успехът през 21 век изисква едновременно академична подготовка и здраво изградени характер и ценности за живота“ – споделя Димитър Татарски, съосновател на Характер.бг.

 Характер.бг проведе 2 работилници в Трето основно чуилище с над 40 ученици от III а и III б клас. Работилниците подпомагат изграждането на лексика и разбиране за 3 силни страни на характера с най-висока приложимост в образованието и успеха в училище и в живота: упоритост, любопитство, надежда (оптимизъм).

 Един учебен час  включва 2 части: първа, в която с тематични видеа, снимки, занимания и дискусии, ученици и ментори обсъждат същността и силните страни на характера; втора, в която чрез рисуване на конкретни сцени, учениците творят по свои страни на характера. Работилниците приключиха със сертификати за участие и плакатчета със страните на характера.

 Повече информация може да бъде намерена на страницата на проекта във Фейсбук: Характер.бг.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене