Ансамбъл „Българе“ превземат Гоце Делчев (ВИДЕО)

 Спектакълът на Национален фолклорен ансамбъл Българе „Осмото чудо“ направо оставя публиката без дъх, в което жителите и гостите на гр. Гоце Делчев ще имат възможност да се убедят на 25 април 2018 г. сряда, от 19 часа в Дома на културата в града.

Билетите на цени от 12, 15 и 20 лева вече ще бъдат в продажба от понеделник 27.03. 2018 г. на касата на Дома на културата в гр. Гоце Делчев, както и заявки на тел. 0894 612731
„Осмото чудо“ е запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. С него зрителите преоткриха за себи си личността на един верен приятел на България отпреди век – кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер.

 Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в „Ориент Експрес“. Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на ансамбъл „Българе“, а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.

 В четвъртия авторски спектакъл на ансамбъла наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката. След двата часа в магията на завладяващите български ритми зрителите направо остават без дъх, за пореден път изпитвайки гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене