Сълзи на щастие от подарена Великденска вечеря в Петрич!

Най-успешната дарителска кампания „Бъди човек“, зарадва стотици самотни, възрастни хора. Нашият репортер Анита Георгиева бе част от кампанията, емоцията и от срещата с тези хора, тя запечата в снимки…

Близо 200 самотни възрастни хора и хора в неравностойно положение от община Петрич, в навечерието на един от най-светлите празници- Великден, получиха пълни торби с хранителни продукти от кампанията „Бъди човек- Подари Великденска вечеря на пенсионер в нужда“. Акцията е част от националната благотворителна кампания „Бъди човек“, която в Петрич се проведе за първи път и може би бе една от най-успешните за цялата страна, организирана от млади и ентусиазирани жители на общината.

Зарадвани с хранителни пакети бяха самотни и болни хора, някои от тях изоставени от всички. Млади хора в неравностойно положение и семейства с малки деца, имащи нужда от малко подкрепа и внимание около Великден бяха посетени от тези доброволци, опитали се поне малко да ги зарадват в навечерието на светлия християнски празник.

Нашият репортер Анита Георгиева също бе част от тази кампания. Това, което през нейния обектив видяхме при срещите на младите хора с възрастните и самотни пенсионери, бяха моменти изпълнени с неописуема радост, безброй сълзи в очите от щастие и признателност. Нещо малко, изразяващо се само и единствено в хранителни продукти, отключва сърцата на тези самотни, възрастни хора. Повечето от тях споделят мъките си, съдбите си и със сълзи изпращаха посланиците на доброто. „Такава радост и признателност в едни тъжни, самотни очи не бях виждала. Наистина срещите с тези хора бяха трогателни. Колко малко е нужно, за да се почувстваш удовлетворен, заради направеното добро. Доброволците разнесоха пакети с храна, които за някои хора бяха „голям“ подарък. Възможност да прекарат празниците, така както и не са си помисляли. Радвам се, че станах част от тази кампания и приветствам организаторите и. Важно е да правим добро, казва репортерът ни Ани Георгиева.

В кампанията активно се включиха местни фирми, бизнесмени, петричани, живеещи в други градове в страната и в чужбина, както и жители на Петрич дарявайки хранителни продукти. Активно бяха включени и децата от Петрич, който боядисаха яйца за тези възрастни хора.

Благодарение на отзивчивостта и всеотдайността на хората от Петрич, храна бе дарена на Дом за възрастни хора с психични разстройства в село Раздол, община Струмяни, където са настанени 70 души.

Петя Петрова/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене