Търговци изкупиха за часове агнешкото от животинския пазар в Благоевград

За по – малко от три часа днес, търговци от Перник и Радомир изкупиха 200 агнета от животинския пазар в Благоевград, видя репортер на Pirinsko.com.

Агнета заблеяха жално на животинския пазар в Благоевград, търговци от Пернишко ги изкупиха за часове снимка 1

Цената от 6 лв. за килограм буквално настърви купувачите, които доволно коментираха, че на тържищата в Пернишко препродават купените вече агнета за 7 лв. за килограм.

Според разбирачи, именно на тази цена ще се продават агнетата и на благоевградския пазар в събота, когато е последния ден преди  Великден.

Агнета заблеяха жално на животинския пазар в Благоевград, търговци от Пернишко ги изкупиха за часове снимка 2

Освен търговци, на пазара днес не липсваха и обикновени купувачи, които твърдяха, че предпочитат да си купят агне директно от стопаните вместо от магазина.

„Така съм сигурен,че ще сложим на трапезата прясно месенце и нашенско, а по магазините не знам какво ще ни пробутат-я охладено,внос от някъде си,нямам много доверие, затова идвам на животиския пазар“, каза благоевградчанин.

Агнета заблеяха жално на животинския пазар в Благоевград, търговци от Пернишко ги изкупиха за часове снимка 5

Традиционните за трапазета на празника яйца също се купуваха като топъл хляб днес.

Цената им варираше между 25 и 30 ст. за брой, и въпреки увеличението им с близо 5 ст. от миналата седмица, хората ги купуваха с охота.

Разбираемо, най – продаваеми бяха белите яйца, тъй като при боядисване стават по – красиви.

Според благоевградчани обаче и към момента, най – много на сметка остава агнешкото от съседна Македония, което е доста по – евтино от това тук.

Дни преди Великден в няколко магазина в близкия до границата град Делчево дори се приемат и заявки за доставка на абсолютно пресни агнета.

Цената за килограм там варира от 9 до 10 лева. Ако се закупи живо агне, цената му пада до 3-4 лева за килограм.

„Отиваш в уговорената дата и си взимаш агнето. Казваш колко килограма горе-долу да е и така вече си готов за празничната трапеза. Да не ви обяснявам, че е съвсем прясно и много качествено месо, твърди благоевградчанин.

Агнета заблеяха жално на животинския пазар в Благоевград, търговци от Пернишко ги изкупиха за часове снимка 6

По схемата за евтин пазар за празниците се включват и собственици на квартални магазини в Благоевград, които след това препродават стоките на доста завишени цени. Това пък твърдят служители от ГКПП-Станке Лисичково, запознати с шопинг туризма в Македония.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене