Студентки, дъщери на неврокопски бизнесмени, летяха 30 м в катастрофа с „Пежо“ кабрио

IMG_2293

Две момичета от Гоце Делчев, пътуващи с „Пежо“ кабрио, излетяха на пътя на ул. „Никола Малашевски“ в Дупница, прескочиха два метра ограда , летяха около 30 м и се преземиха в двора на бившия магазин „Меджико“. Мария Герова и Мария Четрафилова, и двете на 21 г., от Гоце Делчев, са с комоцио. Ма­рия, която е шофирала кабриото, е със счупена ръка и счупен прешлен. Тя е дъщеря на извес­тния неврокопски бизнесмен Ва­лентин Четрафилов, който е собс­твеник на комплекс „Валентино“ в Гоце Делчев, има и хотели в Ог­няново. Другото момиче е дъ­щеря на ресторантьора Венцис­лав Геров. Тя е с 2 счупени поя­сни прешлена. Двете са бивши съученички, М. Четрафилова е студентка в Англия и е във вакан­ция, затова се прибрала в род­ния град. Приятелката й М. Ге­рова е студентка в София.

Очевидци твърдят, че инци­дентът е бил като в екшън филм. Автомобилът излетял от пътя и паднал на колелата. Девойките изпаднали в шок. Едната успяла да излезе от автомобила, друга­та се превивала от болки вътре. Пешеходец, свидетел на катастрофата, извикал екип на Спе­шен център – Дупница. Пристиг­нали и полицаи. Имотът е огра­ден с висока ограда. Наложило се полицаите да режат металната ограда, за да може дежурният екип на Спешна помощ да влезе и да окаже първа помощ на мо­мичетата.

IMG_2291

На място е пристигнал и по­жарен автомобил от Дупница, тъй като имало опасност колата да се запали от изтеклото гориво и масло.

Мария Герова и Мария Четра­филова са закарани в частната болница в Дупница.

Момичетата пътували за Со­фия. Вместо обаче да поемат по гл. път Е-79, преди Дупница шо- фьорката най-вероятно е обърка­ла пътя и е влязла в града. Ми­нали покрай складовете на няко­гашната „Търговия на едро“ и вместо да завие надясно, пежото полетяло направо в двора на бившия магазин „Меджико“.

Преди около година на също­то място излетя с голфа си 23-г. Филип Васев от Дупница. Авто­мобилът му се вряза в магази­на, а младежът извади късмет и се отърва само със счупен крак. Ден преди това брат му загина нелепо на ул „Св. Иван Рилски“ в Дупница.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене