Нов резил за „Пирин“(Гоце Делчев). Ново 1:3 у дома. Положението става нетърпимо и отборът си продължава към „А“ ОФГ

„Пирин“(Гоце Делчев) инкасира пето поредно поражение през пролетта и продължи свободното си падане в югозападната Трета лига след 1:3 срещу „Рилски спортист“

В мач срещу поредния пряк конкурент за оцеляване неврокопчани не успяха да впечатлят с нищо и отново не бяха на очакваното ниво, което логично донесе загубата, която на практика бе трета поредна домакинска със същия резултат. Гостите пък показаха, че знаят защо са дошли и как да вземат своето и да се отдалечат от неврокопчани, които първи имаха възможност да отбележат попадение в мача, след като в 10-та мин. Орлин Орлинов стреля ниско над напречната греда на противниковата врата. 7 мин. по-късно Виктор Младенов обаче попари първоначалния домакински устрем, засичайки със странична ножица центриране от ъглов удар оставен непокрит в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл за 0:1. Това наля допълнително олово в краката на състава на гоцеделчевци, които изпаднаха в безтегловност, а атаките за гол сякаш им бяха забранени. В 23-та мин. Доменик Аврамов напомни за себе си и стреля опасно, но над вратата. Костадин Аджов също пробва късмета си пред Захари Димитров, но и той не успя да отбележи. В 25-та мин. бе найспорното положение в срещата, когато защитник на „Рилски спортист“ игра повече от очевидно с ръка в наказателното си поле, но съдията Тихомир Алексов не пожела да отсъди 11-метров наказателен удар. При ответната атака Кристиян Кръстев стреля опасно, но захари Димитров спаси. Пак Кристиян Кръстев би опасно, но не намери очертанията на вратата в 36-та мин. При третия си опит обаче нападателят на „Рислки спортист“ не сгреши, изведен фронтално срещу вратаря на „Пирин“ и в 39-та мин. направи резултата 0:2.
Импулс в действията на неврокопчани се забеляза в началните минути след почивката и в 49-та мин. Стефан Терзиев отбеляза, след като влезе на скорост в наказатеното поле на съперника и прати топката във вратата му. Младият нападател на зелено-белите бе близо до изравняване 7 минути по-късно, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб. Захари Димитров отново трябваше да се намесва решително в 68-та мин. и 81-та мин. след шутове на Костадин Аджов, за да спасява вратата си от сигурни попадения. Радослав Михов, Орлин Орлинов и стефан Терзиев имаха своите шансове за попадение, но топката така и не навести вратата на „Рилски спортист“, който подпечата победата си в 81-та мин., когато Ангел Максимов бе оставен непокрит и след ъглов удар от метър засече топката в противниковата врата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене