Заpади cилния вятъp: Клон cе отчyпи и падна въpxy „Тойота“ в Югозапада

Вятърът, вилнял тази нощ в Благоевград отчупи голям клон, който се заби под предния капак на паркиран лек автомобил. Предното стъкло на фирмената „Тойота“ е счупено.

Инцидентът станал тази сутрин на паркинга на ул. „Владо Черноземски“-4. Клонът се е забил между предното стъкло и капака на двигателя.

Падналият от липата клон стърчи като еленови рога, поради формата си на латинската буква „V”, предаде БГНЕС. „Тойота”-та е на дистрибутор на цигари, живущ във входа.

До 10 ч. тази сутрин той все още не бе видял какво е станало с фирмения му автомобил на днешния ден на шегата-1 април. Липите пред блока не са подрязвани от 30 г., вече се извисяват над 4-етажния блок, някои от тях са се наклонили и всеки момент може да паднат.

Живущите в блока на няколко пъти през последните години са подавали сигнал до общината, че липите, засадени на тротоара преди над 40 г., са опасни.До сега резултат няма, тъй като освен живущите в блока, паркинга се ползва и от служителите на ОД на МВР. Сградата на областната дирекция на полицията е на отсрещната страна на улицата, поради което паркинга е зает денонощно. На липата, от която тази сутрин се е отчупил клона, има още един отчупил се, който се крепи по чудо върху дървото.

М. Иванов/struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене