Разкъсана облачност сутринта, дъжд и гръмотевици след обяд

Днес през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и силен поривист вятър от юг-югозапад. Около обяд над западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Започналите от запад валеж от дъжд ще обхванат цялата страна. След обяд ще има условия и за гръмотевици. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

   За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 17°, а минималната ,

Благоевград 15°/,

Банско 13°/1°,

Сандански 15°/6°,

Разлог 14°/2°,

Дупница 13°/0°,

Кюстендил 15°/1°,

Перник 14°/1°,

Петрич 16°/6°

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за април. Вечерта ще започне да се повишава.

В планините ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 метра – от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието ще бъде ветровито. Ще духа силен поривист вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4. Температурата на морската вода е 7-8°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене