Облаци, дъжд и гръмотевици

дъжд

Днес преди обяд над източната половина от страната ще преобладава слънчево време, а над западната – ще има разкъсана облачност, която от запад ще продължи да се увеличава и вплътнява. След обяд заоблачаването ще обхване и Източна България и над цялата страната облачността ще е значителна. Ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са градушки. В Източна България ще се усили вятърът от юг-югозапад, а в останалата част от страната – от запад-северозапад. Ще бъде топло с максимални температури между 23 и 28°, в София – около 24°. През предстоящата нощ, в по-голямата част от страната, гръмотевичната активност и преваляванията ще продължат.

За Благоевград максималната температура днес ще е 26°, а минималната 11°, за Банско 26°/11°, Разлог 27°/12°, Дупница 25°/12°, Кюстендил 26°/9°, Перник 25°/12°, Гоце Делчев 28°/14°, Сандански 30°/17° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 29°, а минималните до 14°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за май.

Над планините преди обяд ще има разкъсана облачност, след обяд – значтелна – купеста и купесто-дъждовна. На много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра 17-18°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличи и вплътни. Привечер и през предстоящата нощ ще се развие и купесто-дъждован облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене