Петър Пищалов, който остави конете си да бедстват в Осоговската планина, се яви на разпит в полицията

39 – годишният Петър Пищалов, който остави конете си да бедстват в Осоговската планина, се яви на разпит в полицията. „Виновни са хората, които са намерили преди повече от един месец конете ми и не са ми подали сигнал, а са ги свалили 2 км по-ниско в планината, където е само сняг и няма никаква храна. През това време те не са качили никаква храна на конете ми. Как може да си правиш реклама със смъртта на животните. Ако Петър Пищалов е виновен за всичко и съм препъни камъка на земеделието в България – убийте ме“, каза той.

Той изтъкна, че неговите коне са били незаконно в Осоговската планина и заради това не е уведомил институциите, когато са изчезнали преди месец и половина.

Фермерът изрази задоволството си от това, че конете са под неговия контрол. По думите му там в момента е намерил 26 живи коне, както и 3 мъртви коня. „Не знам обаче, къде са другите коне, аз имам около 70 коня. Другите може и да са под снега мъртви или на някое друго място в планината”, допълни Петър Пищалов. При първа възможност ще се опита да свали в по-ниската част конете. В момента те укрепват, като ще бъдат свалени, когато атмосферните условия позволят. Пищалов пренощува две нощи при тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене