Ето 10-те претендентки за титлата „Жена на годината на Благоевград” 2018

Приключи събирането на номинациите в конкурса „Жена на годината на Благоевград” за 2018 година. Журито на конкурса разгледа всички подадени номинации и избра 10 от тях:

  1. Валентина Атанасова – треньор, председател на Плувен клуб Пирин;
  2. Венета Ифандиева – общественичка, действен доброволец в Българския червен кръст;
  3. Екатерина Захариева – общественичка, активен член на сдружение „Движение – ние, жените“;
  4. Елка Миленкова – общественичка;
  5. Милена Донева – Ръководител на Комплекс за социални услуги към Бюджетно Звено “Заведения за соц.услуги” към Община Благоевград;
  6. Мирела Кючукова – Ръководител на православния център към Неврокопска Света митрополия
  7. Нина Илиева – бизнес дама, благотворител;
  8. Росица Зиновиева – преподавател;
  9. Соня Гальова – химик-лабарант в ЮЗУ, защитник на животните;
  10. д-р Юлия Цветанова – лекар.

Носителката на титлата по традиция ще бъде обявена на церемонията по награждаването на 25 март 2018 г. в Голямото концертно студио на Радио Благоевград от 12:00 часа. Топ Преса е медиен партньор на  конкурса и в неделя ще можете да гледате видео от церемонията в сайта на Топ Преса – www.TopPresa.com. За съжаление научихме, че е избухнал  голям скандал, имало разсърдени, че не са номинирани… Лалка Бенгюзова скочи срещу организацията на конкурса „Жена на годината Благоевград“. Според нея,  конкурсът е избор и занимание на един „тесен кръжец“, който си разпределя едно звание. Проявата стартира под организацията на женската организация на благоевградската структура на ВМРО  „Македония“, а сега от името на НПО. Организатори са Олга Ворошилова, Светлана Йорданова, която е зам. министър в Здравното министерство. Предложенията за номинации те събират по телефона и на имейли, а решението кой да носи поредната титла взимат заедно с досегашните носителки на приза.

Ето какво сподели и какво предложение даде Лалка Бенгюзова в социалните мрежи:

„Скъпи мои Фейсбук приятели, Моля ви коментирайте идеята ми да се проведе истински граждански избор на Жена на Благоевград. Примерно в Драматичния театър на живо, пред всички публиката да дава предложения с аргументи, които ще се допълват с личното представяне на излъчените кандидатки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене