Кметът на Банско изказа своята почит към пенсионираните учители

IMG_6616

Кметът на Банско Георги Икономов посрещна учителите – пенсионери на празничен обяд, по случай предстоящия Ден на българската просвета и култура – 24 май.

Над 180 ветерани на просветното дело, отдали целия си съзнателен живот на своите ученици, бяха поканени от градоначалника, за да изрази своето лично признание към техния дългогодишен труд в сферата на просветата и образованието.

„Благодаря на всички, че дойдохте на тази среща. За мен е чест, че приехте моята покана. От учителската професия винаги се е очаквало много, а в същото време, преподавателите, нашите учители, не получават нужното признание за усилията си. Затова искам да изкажа своето уважение към Вас, за положения дългогодишен труд в сферата на образованието – един от основните фундаменти на всяко  общество” – каза Икономов пред развълнуваните участници в срещата.

Димитър Туджаров  – Шкумбата се погрижи за доброто настроение на гостите.

С това празнично събитие кметът на Общината положи началото на една чудесна традиция. Всяка година ветераните на учебното дело ще се събират в навечерието на 24 май – Денят българската духовност.

IMG_6742

IMG_6719

IMG_6699

IMG_6667

IMG_6628

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене