Деца от Сандански честваха с митрополит Серафим Благовец в аванс

Тържество по случай големия християнски празник Благовещение и Деня на майката подариха на своите семейства и приятели учениците от втори клас, посещаващи СИП „Религия” в Трето основно училище „Христо Ботев” в Сандански.

Специални гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, Негово Високопреподобие архимандрит Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария, кметът на община Сандански – Кирил Котев, зам.-кметът – Зорица Органджиева, представители на местната власт и на културната общественост.

Те заедно с десетки деца и родители станаха свидетели на представянето на вълнуващата сцена на Благовещение – явяването на Божия пратеник Архангел Гавриил, който носи на Дева Мария благата и радостна вест, че тя ще роди Спасителя на нашите души. Музикално-поетична плетеница в чест на Света Богородица и на майката увенча края на тържеството. Духовната радост бе допълнена и от думите на Неврокопския митрополит Серафим, който сърдечно благодари на децата за силното присъствие и на сцената, и във вероучението и ги благослови за още повече усърдие и успехи. Владиката благодари и на директора на III ОУ „Христо Ботев” – Румен Сидеров, за успешното дългогодишно сътрудничество, което позволява учениците да изучават в училище религия и да усвояват вечните човешки ценности и християнски добродетели – основа на доброто развитие на обществото.

ilindenpres

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене