Без категория

Зимата се завръща! Студ и сняг ни чака следващата седмица

Нов зимен пристъп ще ни изненада точно с настъпването на астрономическата пролет. Това показват средносрочните модели.

Следващата седмица предстои чувствително захлаждане на времето над страната, очаква ни сериозна зимна обстановка. От неделя средиземноморски циклони ще се редуват едни след друг и това ще донесе над страната сериозно влошаване на времето, като неговият пик ще е в средата на седмицата.

В събота и неделя времето все още ще остане топло. В събота югозападният вятър ще усили още, особено в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините. Дневните температури ще достигнат 20 – 25 градуса, на отделни места и повече. Облачността ще е променлива, предимно висока и средна.

През нощта срещу неделя и в неделя от запад на изток ще превали, на места временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в източните райони север-североизточен.

Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене