Огромна скала ежедневно застрашава международната жп линия България – Гърция

Огромна скала е готова да се стовари върху международната жп линия България – Гърция, в участъка между Кочериново и Бело Поле след втория тунел в посока Благоевград. Огромният камък се е отцепил от скалата и е готов да се сгромоляса върху железопътната линия.

Всеки ден пътуващите във влаковете в двете посоки преминават с огромен страх, камъкът да не падна върху влаковата композиция. В същото време машинистите преминават покрай опасния участък с ниска скорост, за да не създават допълнителни вибрации и с това да предизвикат свличането на скалната маса. От Национална компания „Железопътен транспорт“, заявиха че са готови да предприемат действия за премахване на скалата.

В същото време е поставен патрул, който следи денонощно, каква е ситуацията в този участък и при евентуално свличане, да се реагира възможно най- бързо. те са категорични че няма опасност за хората, като са поставени дървени маркировки, който показват дали скалата се свлича. По тази жп линия преминава международния влак България – Гърция, което го прави важно трасе и изисква повече внимание при опасни участъци, какъвто е този при втория тунел.

Освен това има по няколко влака всеки ден в посока София- Кулата и обратно, които превозват доста пътници в двете направления. Дъждовете през последните няколко дни също могат да предизвикат свличането на скалната маса, факт който трябва да се има предвид от служителите на Национална компания „Железопътен транспорт“.

struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене