ТАЙНИТЕ НА РОДНИТЕ ЗВЕЗДИ ЗА МЛАДА И СИЯЙНА КОЖА

В началото на ХХI век, независимо дали жената е на 35, 40, или 55 години кожата на лицето й трябва да изглежда като на 25-годишна госпожица. Свежестта, еластичността и блясъкът са задължителни за дамите от телевизионния екран, театралната сцена или филмовата площадка, както и за кулоарите на парламента. Към съвършенство и младост на лицето обаче се стремят и жените, които не се славят с известност и публичност.
Стотиците козметични студиа и центрове в България се надпреварват да предлагат процедури, терапии и пластики, които забавяват появата на бръчки и всякакви признаци на старостта. Някои от тях са болезнени, други свалят най-горния слой на епидермиса и лицето става червено като домат.

Има и такива обаче, които без болка и бодене успяват да съживят клетките на епидермиса, да го хидратират в дълбочина и да стимулират кръвообращението на лицето.

Задължително е за хората от шоубизнеса да полагат максимални усилия за външността си, казва певицата Есил Дюран, която изпълнява и джаз. Затова тя редовно се подлага на неинвазивна мезотерапия.

При нея се вкарва хиалуронова киселина чрез кислород в самите клетки без бодене и игла, а със специален накрайник. Освен това кожата се засищала и с алое вера, зелен чай и най-мощните антиоксиданти – витамин С, А и Е.

Тя започнала да полага грижи още от 29-ата си годишнина, защото според нея борбата срещу стареенето на кожата трябва да започне още при появата на първите бръчици. Водена от желанието да изглежда по-добре и да живее по-дълго, певицата отказала и цигарите. Имам син и искам да съм по-дълго жива за него, признава тя.

Ботоксът също е задължителен за мен, признава Дюран. За първи път го инжектирала преди 7 години. Прави го и до днес през 7 месеца.

Снимам клипове на всеки 3 месеца и трябва да изглеждам добре, а високите тонове изискват голямо напрежение и човек прави доста гримаси при тях, признава певицата. Ботокс си слага и сестрата на съпруга й – оперната певица Росица Инджева.

Двете заедно ходим при дерматоложката д-р Ели Коева, защото тя е спечелила доверието ни, попфолк певица и оперна прима, но и двете гоним високи честоти и се пазим от мимики, смее се Есил Дюран.

Юлияна Дончева: Всяка седмица ми пускат електролитен ток

Грижата за кожата на лицето трябва да е постоянна, а не инцидентна, разказва Юлияна Дончева. Затова тя всяка седмица има записан час в козметичен салон за йонофореза. При тази процедура чрез електролитен ток в кожата се вкарват всички необходими вещества като колаген, еластин и други продукти, а ефектът е мигновен, разказва бившата депутатка и тв водеща. Разкрасяването на кожата отнема 15-20 минути. Не е болезнено, процедурата е достъпна, струва 15 лева и е подходяща за всякакъв тип кожа, обяснява Дончева и препоръчва манипулацията особено на пушачки.

Всяка жена трябва да се грижи за кожата на лицето си, като кремът е задължителен, настоява още Юлияна Дончева. Тя не пропуска да подхрани лицето си с нощен, дневен и околоочен крем. Всеки път обаче сменя марките на бялата козметика.

Ботокс още не съм си инжектирала, страхувам се, ако трябва да бъда честна, признава съпругата на шампиона в ММА (смесени бойни изкуства) Станислав Недков-Стъки.

Ирина Флорин: Вкарват ми колаген, с игла правят на решето лицето

Сънят е най-важен за свежата кожа, отсича певицата Ирина Флорин. Тя разказва, че за да предпазва лицето си свежо, не пие никакъв твърд алкохол. Позволява си вечер по чаша, най-много две, бяло вино. През зимата го сменя с червено. Хубавата кожа е дар божи, но човек винаги може да я развали, ако не полага усилия да я съхрани по-дълго млада, твърди певицата на „Цвят лилав“. Тя от 5-6 години прави мезотерапия всеки месец при дерматоложката д-р Хитова. Процедурата поддържа кожата влажна и еластична, като при нея се вкарва чиста форма колаген. Всъщност цялото лице става на решето с игла и се вкарва кислород и коктейл от препарати, обяснява певицата.

Преди година тя се подложила и на термаж. Това е сериозна терапия, при която епидермисът се обработва със специален накрайник в дълбочина, за да се активизира колагена в кожата, разказва Ирина Флорин. По нейни думи термажът е скъпа терапия и модата й тръгнала от Холивуд. В момента термажът е най-популярната форма за борене на стареенето на лицето сред актьорите, които гледаме на големия екран, обяснява певицата. При термажа се усещали топлина и вибрация, но не и болка.

Ирина Флорин ползва и кремове. Те обаче нищо не променят, не могат да спрат стареенето, освен да дадат комфорт на кожата, настоява Флорин и казва: Кожата се влияе най-вече и от състоянието на духа.

Венета Райкова: Разградих ботокса за 2-3 месеца

Не крия, че преди 4 години сложих ботокс на лицето си, но той много бързо, за 2-3 месеца, се разгради, сподели водещата на „Горещо“ по Нова тв Венета Райкова. Тогава тя се отказала от ботокса и преминала към други терапии. Тв водещата редовно посещава дерматолога си, който според нуждите на лицето й прави необходимите терапии. Пуска ми ток на лицето, което не е най-приятната процедура, но като се има предвид, че съм раждала по нормален път жена, се търпи, със смях разказва Венета. Токът стимулирал регенерирането на кожата на лицето. Тя се е подлагала и процедурата „скимтайтънинг“.

За нея разказва, че имала „чалга ефект“. Тоест разликата е видима на момента, половината обработено лице изглежда свежо и опънато, а необработените участъци са сухи, уморени и без свежест, разказва русата водеща. Тя обаче не прибягва до „бабини деветини“. Доверявам се на модерните лаборатории, които инвестират милиони в иновации, признава Венета. Маски също не слага на лицето си. Признава, че от 18-годишна ползва дневен, нощен и околоочен, а през лятото и слънцезащитен крем. Венета от 18-годишна не слиза от телевизионния екран и не спира да слага за ефир тежък професионален грим. Работата ми изисква да пазя лицето си по-дълго младо, а гримът много товари кожата, признава водещата.

Добрина Чешмеджиева: Моята козметичка е американка

Заради тежките сценични гримове за ефир ми се налага редовно да ходя на козметик, признава новинарката от БНТ 1 Добрина Чешмеджиева. Всекидневният макиаж и основата за него запушвали епидермиса на лицето и му придавали уморен и лош вид. Намерих си една козметичка американка, доверявам й се и редовно я посещавам, признава водещата на „По света и у нас“. Почистване, терапии и масажи с най-добрите продукти на българския пазар са основната й грижа за лицето.

Наскоро си направих и микродермабразио, разказа водещата. Процедурата излющвала най-горния слой на кожата на лицето. Аз имам много силно изразени мимически бръчки, но не се притеснявам от тях, споделя водещата. Признава още, че не е вманиачена на тема перфектно опъната кожа. Дори понякога забравям да си сложа крем, пека се на слънце въпреки препоръките, че то състарява кожата, дори ми се случва да пропусна да намажа лицето със слънцезащитен крем на плажа, споделя водещата. Преди море ходи и на вредния според учените солариум, за да понатрупа загар.

От години обаче слага една – единствена марка крем за лице. Защото е доволна от резултатите на кожата на лицето. Наскоро една приятелка ме запали по италианска марка биопродукти и за първи път от години сменям кремовете, казва още Добрина Чешмеджиева.

Тя обаче не прилага бабини домашни маски на лицето си. Краставицата просто си я ям, не слагам резенчета на очите, шегува се брюнетката.

Мадлен Алгафари: Позитивните мисли ме подмладяват

Мадлен Алгафари настоява, че състоянието на кожата зависи от мислите, които се въртят в главата на жената. Ако мисли позитивно, кожата й грее, обяснява психоложката. За себе си разказва, че всяка сутрин и вечер не пропуска да сложи антистареещ крем на кожата на лицето си. Обича да се глези и с лицев масаж, но рядко й остава време да посети козметичното студио. Правила е по съвет на дерматоложката си терапия с витамин С за лице. Останала доволна и от хайверената маска. Мадлен настоява, че свежият вид на лицето изисква посотянството в грижите. Отскоро тя е започнала тримесечна терапия за лице, като пие по една капсула дневно. Хапчето доставя на кожата на лицето хиалуронова киселина и витамините А, Е и С.

През миналата година Алгафари също се подложила на терапията с капсули и останала очарована от ефикасността и резултатите на лицето си.

Кожата ми стана по-стегната, свежа и опъната, казва психоложката.

Тя обаче рядко слага маска вкъщи. Когато намери свободно време, прави си домашна маска от сурово яйце или кисело мляко. Имам и тогова козметична маска, която си върви в комплект с бялата ми козметика, но я слагам само когато ми хрумне, обяснява психоложката.

Още за Тайните на родните звезди за млада и сияйна кожа от Framar.bg: https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B6%D0%B0

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене