Ice Entertainment представя Лица от Югозапада

LicaOtIugozapada

Умна и красива, отличничка от Природо-математическата гимназия Благоевград с модни изяви в Лондон

Iva_Ivanova

Ива Иванова: Няма нищо, което бих променила, ако можех да върна времето назад

Защо замина за Лондон?
– Когато завърших училище миналата година отидох да следвам фармация в Лондон. Нямаше много добри отзиви за университета в който вече бях приета и реших да изчакам една година и да кандидатствам в други по-добри университети. Вече съм приета в 3 университета, които са в топ 10 в UK, като имам оферта и от четвърти. Тази година със сигурност ме чака много учене .За всеки случай, не съм си и помислила за кариера и работа тук, просто тази една година “почивка” ми се отрази добре.

Кой университет, ще избереш?
– Аз съм малко суеверна и не искам да говоря предварително.
Когато всичко е ок и запиша, бих се похвалила. Трябва още време да обмисля и да реша.

Какво си завършила, разбрахме, че си била отличничка?
– Да, миналата година завърших средното си образование в Природо-математическата гимназия „Академик Сергей Павлович Корольов“ в Благоевград, с отличен 5.90. Профилите ми бяха информатика, математика и английски език, бях отличничка по всички предмети.В МГ-то съм, още от края на 4-ти клас, когато ме приеха в подготвителната им паралелка. В края на 10 клас реших да кандидатствам фармация и наблегнах повече на химията и биологията. Гордея се с постигнатото, като ученичка.

Какво е отношението ти към спорта?
– Обичам спорта. Спокойно мога да кажа, че винаги съм била спортна натура.
За разлика от модата, със спорт се занимавам от малка, още в предучилищна възраст. Всяка сутрин с баща ми правех коремни преси и лицеви опори. 10 години се занимавах с баскетбол. Приключи миналата година, когато заминах за Лондон. Зимата карам ски и ходя на фитнес, лятото тичам в парка / на стадиона. Правя и йога упражнения вкъщи. Занимавала съм се и с други спортове – гимнастика, плуване, танци…

Кой е любимият ти спорт?
– Обичам да играя баскетбол и да карам ски, но любим спорт е футболът.
Обичам да ходя на футболни мачове. Ходила съм на много мачове на Пирин и Левски в България. Тук съм била на мача България-Англия на Wembley и на мач на Арсенал. Пирин и Левски са моите любими отбори!

Кога започна да се занимаваш с мода?
– Преди две години се явих на кастинг на “Мис Национален Отбор” и ме избраха да участвам в конкурса.. и бях 2 седмици лагер в София… фотосесии, гримове, репетиции… хареса ми. В други конкурси не съм участвала, а и нe съм проявявала интерес да участвам. Реших се да участвам в този тъй като беше свързан със спорт. Не беше просто конкурс за красота (или поне така се очакваше) Видях че това ми харесва.. Имах предложение от агенция след конкурса,но не проявих интерес. Снимах няколко фотографи в Благоевград и така когато дойдох тук имах скромно портфолио от снимки.

А как започна да се снимаш в Лондон?
– Това е късмет, даже не знам как се случи. Видях една реклама в която търсеха модел, който да рекламира нова колекция облекла. Заплащането беше добро, а и не изискваха да бъдеш представляван от агенция. Кандидатствах със снимки от фотосесия, която бях правила в България и ме избраха. Тук в Лондон най-важното нещо са контактите.Веднъж създадеш ли контакти с хора от този бизнес, нещата се получават лесно (стига да си добър в това,което правиш, разбира се) Фотографът ме потърси пак след известно време и негов приятел, който беше видял мои снимки. Така постепенно събрах доста снимки и контакти. Започнах да ходя по кастинги и получих покани за Networking Events на който модели се запознават с дизайнери, фотографи, гримьори.. Всичко е измислено толкова добре, определено не е, като в България.

Какво искаш да кажеш, че не е както в България?
– В България ти трябват пари и връзки не контакти…а просто някой да те уреди винаги съм виждала нещо черно в цялата работа и затова, може би никога не съм се занимавала по-сериозно. Другата разлика е ,че Лондон е голям град с милиони хора от цял свят… Просто има много повече възможности да бъдеш забелязан.

В какви проекти си участвала досега? Разкажи ни как стигна до подписване на договор с агенция в UK.
– Участвала съм предимно фотосесии и няколко ревюта с много известни дизайнери Isabel Wong, Eliza Borkowska,Dee Izmail, Kika Holanda и много други. На два пъти имах възможност да участвам и в музикални клипове, но по стечение на обстоятелствата бях заета и не успях да отида на снимките… Всяко едно участие е много важно, тъй като трупаш опит и се запознаваш с много хора. Досега съм се снимала за дизайнери, за различни гримьори и фотографи. Най-добрата ми фотосесия, досега e с дизайнерката Kika Holanda и фотографите GC Mariano и Michael Zabala. Снимките станаха уникални и благодарение на тях за кратко време получих доста покани за приятелство във фейсбук както и много други предложения за работа. Една от тези покани, беше от директора на бъдещата ми агенция.. Много съм щастлива от този факт, точно от това имах нужда в момента. Исках да намеря агенция,за да продължа да се занимавам и занапред, но стана така че тя откри мен .

Какво мислят близките ти хора за всичко, което се случва покрай теб през последната година, подкрепят ли те или по-скоро те насърчават да се концентрира над уроците?
– И семейството ми, и приятелят ми, ме подкрепят от самото начало, още когато ме избраха да участвам в “Мис Национален Отбор”. Те знаят отлично, че аз няма да се откажа да уча и че бих се справила да съчетавам двете неща. Както съм се справяла до сега с училище,с тренировки и дискотеки…
Много ги обичам и се радвам, че винаги са до мен и ми вярват.

Значи сърцето на Ива, все пак принадлежи на някого?
– Да,имам приятел, с който сме заедно от 3 години и вече една година живеем заедно в Лондон. Много си помагаме взаимно и се радвам, че не съм сама. Животът в чужбина не е никак лек…

Четеш ли книги, коя е последната, която си прочела?
– Честно казано в България не намирах много време за четене (освен задължителната литература в училище), но тук започнах доста да чета
Току-що приключих Fifty Shades of Grey и мисля да продължа със следващите 2 книги от трилогията … невероятна книга, просто … бих я препоръчала на всяко момиче (ако все още има такива, които не са я прочели поне веднъж). Мисля, че мъжете има доста какво да научат от нея също.
Какво е мнението ти за пластичната хирургия?
-Ако кажа против, бих излъгала. За момента не бих променила нищо в себе си… поне засега. В бъдеще, ако променям нещо в себе си ,това би бил бюста ми.

Кое е нещото с което се гордееш най-много до момента?
– Гордея се с това, което съм. За щастие, няма нищо,което бих променила в живота си, ако можех да върна времето.

Какво те прави щастлива?
– Рано или късно, винаги постигам това, което искам. Това ме прави щастлива.

Сутрин, когато се събудиш и се огледаш в огледалото, какво е първото нещо за което се сещаш?
– Ооох, наистина ли трябва да ставам вече, не мога ли да поспя още малко.
Обичам да си поспивам особено, ако вечер не мога да си легна, заради FaceBook ;)))

Iva_Ivanova-3

Iva_Ivanova-4

Iva_Ivanova-1

Страницата е подготвена от „Ice Entertainment“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене