За най – нетърпеливите! 50 % по – ниски цени за рафтинг по Струма при ранни резервации!

Клубовете по рафтинг и каяк край Симитли и Кресна дават до 50% отстъпка при ранна резервация за спускане с лодки.

Цената за човек е 50 лева, ако не се ползва намаление. В нея се включва професионална екипировка, инструктаж, професионален водач, транспорт на място, застраховка.

Рафтинг гидовете са сертифицирани инструктори и трип лидери, професионални водачи на рафт лодки в бързи води, клас 2 и 3 по Международната шестобалната скала сертифицирани от Международната рафтинг федерация.

Спускането трае между два и три часа с дължина трасето 11 км.

Пълната професионална екипировка за рафтинг включва рафтинг лодка неопрен, яке за вода, каска, спасителна жилетка, гребло, боти за вода.

Спусканията с лодки по река Струма започнаха този уикенд. Любителите на рафтинга поеха по буйните води през Кресненското дефиле. Заради започналото топене на снеговете реката е буйна. Клубовете започнаха обучението на инструкторите, които ще работят с желаещите да практикуват рафтинг.

Официалният старт ще е след две седмици, на 24 и 25 март, когато ще се проведе Балкански рафтинг фестивал. Стотици рафтъри ще завладеят бреговете на реката и бързеите в нея. Два дни шоу ще има и на 31 март и 1 април. Тогава се очакват над 1200 души. Един от специалните гости на фестивала ще бъдат популярният алпинист Боян Петров.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене