Кмета на Благоевград Атанас Камбитов връчва награда „Културно събитие на годината“

Камбитов

Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив  

Кметовете на Благоевград Атанас Камбитов, на София – Йорданка Фандъкова и на Кюстендил – Петър Паунов, връчват награда „Културно събитие на годината“.

Церемонията на годишните музикални награди българска песен е на 9 май. За втора поредна година ще се проведе Благоевград.

Инициативата на тримата градоначалници е част от участието на София и Югозападния регион в конкурса за Европейска столица на културата през 2019 година, в рамките на която, Благовград, София, Перник и Кюстендил се състезават със съвместна кандидатура.

Церемонията по връчване на Годишните музикални награди повече от 10 години е най-очакваното събитие от артисти и публика на родната музикална сцена и всяка година медията успява да събере на една сцена най-ярките и любими изпълнители на България.

„Харесай българската музика“ е в 21.00 часа на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.

Заедно с водещия Любо Киров, на сцената ще стъпят 100 Кила, Ангел и Моисей, Били Хлапето, Б. Т. Р., Графа, Дивна, Жана Бергендорф, Играта, Камелия Тодорова, Криско, Лео, Маги Джанаварова, Мариана Попова, Мария Илиева, Невена, Печенката, Прея, Сантра, Сигнал, Соня Мембреньо, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, D2.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене