Новият гл. инспектор в „Медицински дейности“ в РЗИ е д-р Р. Ковачева

Д-р Ружка Ковачева е новият главен инспектор в дирекция „Медицински дейности“ в Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Тя заема длъжността от началото на този месец, новината бе потвърдена от директора д-р Калоян Калоянов. Той поясни, че постът е бил овакантен преди няколко месеца след напускането на д-р Ивет Благоева. Д-р Ружка Ковачева заема длъжността след обявен конкурс, който бе проведен в последния ден на февруари.

„Колежката бе единственият кандидат, подал документи, отговаря на условията и издържа теста, който е по Закона за лечебните заведения, за държавния служител, проведено бе и интервю”, каза д-р Калоян Калоянов. Председател на комисията е била д-р Илиана Дукова.

Главният инспектор д-р Ружка Ковачева ще ръководи, контролира и отчита работата по отношение на аптеките и дрогериите в областта. Работата й включва проучва потребностите от медицински специалисти в Пиринско и проверки по спазване на утвърдените медицински стандарти, субсидиране на лечебните заведения със средства на Министерство на здравеопазването и проверки по подадени жалби и сигнали на граждани и институции.

Д-р Ружка Ковачева е работила като инспектор към здравната инспекция, в която през февруари 2011 година бяха обединени тогавашният Регионалния център по здравеопазване и РИОКОЗ /ХЕИ/ в Благоевград. След напускането на структурата близо 4 години д-р Ковачева работеше в болничната помощ, сега се връща отново в дирекция „Медицински дейности“. Тя е първият кадър, назначен на работа в здравната инспекция от новия директор д-р Калоян Калоянов, който пое управлението през януари тази година.

Както „Струма“ писа, д-р Ружка Ковачева бе избрана и за член на управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пиринско.

СЛАВА ИВАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене