И омбудсманът се захвана със 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград

Мая Манолова разпореди проверка за приема на първолаци, кой разреши на директорката Лилия Стоянова да приема повече деца?

Омбудсманът Мая Манолова поиска от министерството на образованието да бъде извършена проверка в добилото популярност благоевградско училище „Кузман Шапкарев“, управлявано от десетилетия от Лилия Стоянова.

От своя страна министерството разпореди на регионалния инспекторат да провери – защо в училището се приемат повече първокласници и нарушен ли е план приемът на деца. Нарушава ли това разпоредбите и затруднява ли учебния процес. Така, че от тази седмица в 7-мо СОУ има нова проверка докладът, по която трябва да е готов следващата седмица, научи struma.com.

Припомняме, че скандалът с по-големия брой първолаци гръмна миналото лято, родители на малките ученици въстанаха срещу това, че децата им се местят от стая в стая и оправданието бе, че няма свободни стаи, затова се налага третокласниците с ранички на гърба да изкачват три етажа, за да си намерят стаята.

Имаше родителски протести, скандали, след които пък последва масово уволнение на учители. Директорът Лилия Стоянов освободи накуп 4 дългогодишни учителки, сред които и зам. директорът. Две от учителките спечелиха делата и съдът ги върна на работа. Скоро ще приключат и другите дела.

Успоредно със съдебните процеси, които водят уволнените, директорката Стоянова пък заведе дело за клевета срещу родител от протестите, който според нея, разбил здравето и обиждайки я. Ще съобщим какво установи новата проверка в училището.

П. Петров/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене