СЕНЗАЦИОНЕН СКАНДАЛ! Феодалът на гърменското Долно Дряново – Рифат Ходжа мишена на спецпрокуратурата!

Като истински „кръстник на организирана престъпна група“ е действал соченият за политически и бизнес феодал на гърменското село Долно Дряново – Рифат Ходжа, който е разследван от спецслужбите за крупни финансови афери, укриване на данъци и злоупотреби.

Топ Преса научи от свои достоверни източници, че до проверките се е стигнало след съмнителна инвестиция в селото, за строеж на голям дъвопреработвателен цех, зад която уж стоял местният играч Албен Балиев. Оказва се обаче, че зад неговите инвестиции стоят черните пари на Рифат Ходжа, който се е превърнал в истински скрит олигарх в района. В ръцете му са почти всички бизнеси в село Долно Дряново и без неговата благословия нищо не може да се случи, информират ни местните. Преди време гръмна грандиозен скандал свързан с бизнсмена, който е и общински съветник от партия ДПС. Рифад Ходжа е използвал положението си на общински съветник в Гърмен, за да купи 8 общински парцела за по-малко от 6000 лв. Любопитното е, че повечето от въпросните търгове са се провеждали навръх мюсюлманските празници Рамазан и Курбан Байрам, когато хората в този край не работят, пишат в сигнал до службата хора, които се чувстват застрашени то скритата власт на Рифат Ходжа.

Парадоксалното е също така че по времето на управлението на бившия кмет Ахмед Башев,  Рифад Ходжа, който е съветник на ДПС от няколко мандата, бе избран за председател на комисията за конфликт на интереси. Докато следеше някой от колегите му да не нагази в блатото на конфликтите, като племенник на директора на училището в с. Д. Дряново Адем Ходжа и зет на заместник-председателя тогава на ОбС в Гоце Делчев и бивш лидер на ДПС в община Гоце Делчев Шакир Аян, Рифад Ходжа получи 72 000 лв. за ремонт на покрива на училище, но остави 1/3 от него недовършен и децата влязоха на 15 септември под течащите тавани на класните стаи. Така и не стана ясно къде са се разминали план-сметките на строителя-съветник с вложеното в покрива като материали и труд, защото директорът, естествено, не даде гласност. Всичко това като информация е събирана с години от службите и днес е внесена за общо разследване, това се е струпало и на местните а наглостта на Рифат Ходжа няма край, в родното си село той взел да строи луксозен палат тип – султанат, а бизнесът и скритата феодална дейност движи с поставени лица. Топ Преса ще следи зорко случая. Очаквайте ударно разследване по темата в Топ Преса – югозападният таблоид!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене