Кошмар пред блок „Лира” в Благоевград! Откриха премръзнал

50-годишният И. Иванов е открит премръзнал вчера призори в центъра на Благоевград. На зазоряване температурата бе минус 10 градуса на открито. Случайни минувачи забелязали безпомощния мъж пред хранителен магазин на ул. „Братя Иванови“ №1, популярен сред благоевградчани като блок „Лира”. Сигналът е подаден малко преди 06,00 часа, на място пристигнали екипи на полицията и Спешен център. Премръзналият мъж е транспортиран с линейка до благоевградската болница.

Служители на реда предприели действия за изясняване на обстоятелствата, довели до изпадането му в критично състояние. За случая от дежурния екип в спешно отделение е подадена информация в „Социални грижи”. Установено е, че същият е настанен в Център за временно настаняване в кв. „Еленово”. Поради какви причини не се е прибрал на топло и е останал да нощува на открито, не е известно.

Състоянието му е стабилизирано, пациентът е адекватен, съобщиха от МБАЛ – Благоевград. Мъжът е бил облечен в топли дрехи и обут със здрави обувки, което е предпазило организма му от по-тежки последици.

Това е поредният случай на оказване на спешна помощ на същия мъж, само преди месец И. Иванов бе открит с окървавена глава в района на пазара в Благоевград. Оказвана му е първа помощ и в района на ЗМК.

Иванов е от Благоевград, коментарите са, че имал наследствен имот, който се ползва от негови роднини.

„Господинът е настанен в Център за временно настаняване в Благоевград от 05.12.2017 г. до 05.03.2018 г. Съгласно методики и законови разпоредби социалната услуга се ползва 3 месеца в рамките на една календарна година. Той е настаняван в ЦВН всяка година. С проблемно поведение е и не спазва правилника за вътрешен ред, има проблеми с алкохола. На 27.02.2018 г. е излязъл в 6,00 часа и до момента не се е връщал в центъра, намерен е от социалния работник пред Спешен център във видимо нетрезво състояние, но е отказал прибиране в ЦВН”, обясниха пред „Струма“ за инцидента от община Благоевград.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене