Ученици от ПМГ „Яне Сандански“ станаха областни шампиони по тенис на маса! Продължават уверено напред в ученическите игри

Освен, че се занимават усилено с подготовката си за НВО, седмокласниците на ПМГ „Яне Сандански“, които три години вече дават поводи за гордост, постигат успехи и в спорта

Това се похвалиха от елитното училище. Те са свързани с отличното представяне на ученическите игри. Отборът по тенис на маса – възрастова група V-VII клас в Гимназията доказа своята подготвеност и сила, след като стана областен първенец. Тимът не остави никакви шансове на съперниците си и доминира над отборите на своите връстници от III ОУ „Христо Ботев“ – гр. Сандански, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кресна, VI СУ „Иван Вазов“ – гр. Благоевград и СОУ „Христо Смирненски“ – с. Кочан.

На финала младите тенисисти от неврокопското школо се изправиха срещу отбора на VI СУ „Иван Вазов“  – гр. Благоевград, като победиха с 3:0 гейма. Сериозен принос за успеха бе отличната психическа устойчивост, която показаха младежите от Гоце Делчев, които бе се поддадоха на напрежението въпреки мощната подкрепа за домакините, която оказаха трибуните. Така възпитаниците на ПМГ „Яне Сандански“ си спечелиха правото за участие в Зоналния турнир, който ще се проведе през месец април.

Младите състезатели на неврокопското училище заедно с техния треньор – учителят по физическо възпитание и спорт, Андон Калайджиев бяха приети и от директора Елка Божикова, която разбра от първа ръка повече за състезанието и неговото притичане. Тя пожела успех в следващия етап и бъдещи още по-големи успехи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене