„Пирин“(Гоце Делчев) започна с минимално поражение пролетния дял в Трета лига

Това се случи след късен гол в 84-та минута на капитана на ОФК Елин Пелин Иван Зайков в сблъсък срещу пряк конкурент за оцеляване в югозападната Трета лига

Елинпелинчани победиха неврокопчани в първи мач от пролетния полусезон и със спечелените три точки отборът им продължава да заема 16-та позиция, но вече само на една точка зад „Балкан“(Ботевград) и на две зад гоцеделчевци. Двубоят премина доста по-спокойно, за разлика от първия мач между тези съперници, когато се стигна до контузии на трима футболисти и много разправии между двата щаба.
В състава на „Пирин“ личаха имената на цели дванадесет нови футболисти, сред които двама мексиканци и един колумбиецсред тях. Официален дебют, макар и със загуба, направи новият наставник на гостите Иван Маринов. „Загубихме в един равностоен мач. Можехме и да победим, но тук и късметът бе на страната на домакините. Видя се, че отборът играе добре, но със сигурност има възможност да се представи още по-добре. Все пак имахме трима играчи, които не можехме да използваме – Ваиз Вранчев, Борислав Драгиев и Илия Каталски отсъстваха поради различни причини. Освен това имаше проблем, който не бе достатъчно уточнен при чужденците и предпочетохме да не рискуваме някаква служебна загуба. В крайна сметка се получи така, че тренирахме в една схема с едни състезатели, но се наложи да използваме съвсем различни изпълнители. Доволни сме от всички, които играха в този двубой, дори и от Орлин Орлинов, който трябваше да бъде включен, независимо от това, че е само на две тренировки. С поведението си обаче, той показа как трябва да се държи един професионалист и демонстрира защо за него още в ранна възраст се говореше, че има сериозен арсенал футболни качества. Той и останалите по-опитни бяха истински пример за по-младите ни играчи. Смятам, че бъдещето на отбора ни ще бъде добро,“ коментира председателят на УС на „Пирин“(Гоце Делчев) Иван Близнаков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене