Каква е необходимостта, произходът и значението на постите в живота на православния християнин

Неделя е последният ден, в който може да се ядат яйца, сирене и други млечни продукти от тези, които са решили да спазват Великденските пости. Постите не са само ограничение на консумацията на животински храни. По този повод утре от 18 часа в голямата зала на Неврокопската митрополия ще се проведе беседа. Темата е: „ПОСТЪТ- НАЙ-ДРЕВНАТА ЗАПОВЕД НА БОГA“. Беседата ще изнесе архимандрит Хризостом (Майдонис), протосингел на св. митрополия на Йерисо, Арнея и Света Гора.

Откритата беседа ще се проведе с благословението на Неврокопския митрополит Серафим.

Беседата е свързана с необходимостта, произхода и значението на поста в качеството му на богоугодно дело и средство за напредък в духовния живот.

Архимандрит Хризостом е роден през 1956г. В периода 1974-1976г. учи във Висше духовно училище, а в годините 1977-1981 се обучава в Богословския факултет на Атинския университет. Приема монашество в Света Гора през 1981г. От 1990г до днес е протосингел на св. митрополия на Йерисо, Арнея и Света Гора. Участник в множество духовни беседи на различни теми. Занимава се също и с мисионерска и антисектантска дейност.

hronika

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене