30 служители от Супермаркет Европа в Благоевград останаха без работа

11 от тях потърсиха правата си чрез Инспекция по труда…

Evropa_Bl.

Търговска верига ЕВРОПА е основана през 1993 г. Тя е собственост на “Интеркомерс Груп Плюс” ООД на минния бос Христо Ковачки. Ковачки е роден на 17.12.1962 г в Самоков, и е на трето място в класация-топ 10 на българските милионери, богатството му се оценява на над 498 000 000 лв. Негова собственост е и: ТЕЦ Марица изток 3, ВЕЦ Пасарел, ВЕЦ Кокаляне, Топлофикация Бургас, Топлофикация Плевен, Атомренонтстрой, Общинска банка, ТВ Европа, Топлофикация Враца, Брикетна ф-ка Гълъбово, Мини Чукурово, Мини Бели брег, Мини Чукурово, Мини Черно Море, Мини Балкан 2000, ПФ топлина, Лазерни и оптични технологии, ТЕЦ Бобов Дол, Завод за преработка Драгоман, Ню Партнерс и други…

Днес, 11 от бившите служителки в магазина се свързаха с Топ Преса, за да разкажат своята история за случващото се.
“Не сме получавали заплати за януари, февруари и март, на 30 април подадохме жалба до Инспекция по труда – Благоевград. Чакаме отговор от тях. Всички ние се чудим как този толкова богат човек, собственик на толкова много фирми не може да отдели пари за нашите заплати. Добре ,че е и собственик на няколко мини, и благодарение на миньорите, които пазаруваха с купони от магазина той продължи да просъществува. Повече от година, беше почти празен. Щандовете бяха отрупани само с евтини безалкохолни и газирани напитки”.
Разказват бившите служителки на магазина.
„Ковачки плащаше по 3,6 евро на квадратен метър наем за 2000-те кв. м. на първия етаж. Давал е по 7200 евро. месечно, а на нас дължи само по около 700 лв. Много сме разочаровани, някой от нас са уплашени и в безпомощно състояние, други вече започнаха работа на други места”.

Evropa-Bl.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене