Уникални шорти се оказаха тотален хит на пазара

В последно време много производители на дрехи поставят акцент не толкова върху оригиналния външен вид на изделието, колкото на неговата практичност. Именно благодарение на това одеждите престават да са просто красиви предмети в гардероба, а изпълняват и нови допълнителни функции.

Германската компания Tecos GmbH е разработила специални спортни шорти за защита на жени от изнасилване. Въпросният артикул едва се бе появил в продажба и беше разграбен като топъл хляб от младите германки.

Авторът на това необичайно изобретение е Сандра Сеилз, която трима младежи също се опитали да изнасилят на 15-годишна възраст. Момичето извадило късмет, спасил я случаен минувач. След това тя решила да създаде собствена модна линия.

Шортите се ушиват от здрав материал, устойчив на срязване. Също така, в тях е внедрен катинар с код, затова те могат да бъдат съблечени само след вкарването на тайната комбинация. Черешката на тортата в изделието е специален пръстен. Ако той бъде скъсан, започва да вие сирена.

Що се отнася до външния вид и комфорт, шортите могат да бъдат скрити под всякакво облекло. Шортите прилепват плътно към тялото. Те се ушиват от материали, които не могат да предизвикат дискомфорт.

Шортите обаче струват 150 евро. Тази висока цена обаче не успя да изплаши купувачите. Първата партида от 150 бройки бяха разпродадени буквално за няколко секунди. 80% от купувачите са германки.

Сандра Сеилз признава, че тя не е очаквала такова търсене. Тя планира да развива своя моден бизнес и да разшири географията на продажбите и в Индия. тя е убедена, че увеличаването на търсенето ще доведе до падане на цената. Това означава, че безопасните шорти ще бъдат достъпни за повече жени.

По-рано за изобретяването на подобно бельо съобщи американската компания AR Wear. Става дума за по-опростен вариант. В неговата конструкция се използват само колани, които обхващат талията и краката. Тоест, бельото се вижда изпод дрехите.

Тогава създателите на бельото бяха засипани от критики. В своята рекламна кампания те заявиха, че искат да представят продукт за жени и момичета, който ще им гарантира най-добрата защита от опити за изнасилване.

На това в мрежата отговориха: „Гащичките със своеобразните катинари действително ли са създадени за предотвратяваме на изнасилвания или това е опит да се експлоатират женските страхове с цел печалба?“.

Превод и редакция: БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене