Зам.-кметът на Община Благоевград Христина Шопова награди най-оригиналните писма до Дядо Коледа

Зам.-кметът на Община Благоевград Христина Шопова награди най-оригиналните писма до Дядо КоледаПо думите ѝ тази година в Кутията на Дядо Коледа са били пуснати над 600 писма.

„За поредна година комисията беше много затруднена при подбора на писмата. За нас инициативата Кутията на Дядо Коледа се превърна в традиция, затова много се радваме всеки път, когато четем писмата. Сред тях има много смислени и атрактивни, но това около което се обединихме всички, четейки писмата бе, че много често децата се молят за много обикновени неща като това да са добре близките им, да има мир и любов по света, болните да оздравеят. Тоест много малко са писмата за материални неща, което означава, че родителите са постигнали основната задача – да възпитават децата правилно и да създават личности“, каза още Христина Шопова.

Тя добави, че децата на Благоевград са бъдещето и изрази надежда, че ще бъдат един много добри хора. Сред подаръците, които бяха раздадени от зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова имаше най-различни. Някои от децата си бяха пожелали играчки като кухня за готвене, конструктор Lego, колело и плюшено мече, а също и таблет. „Както във всяка класация, така и при нас има първенец. Това е Симона Василева, ученичка в VII СУ, която бе написала много хубаво писмо от три листа. Нейният подарък е бял лаптоп, на който тя трябва да се научи да работи, а защо не и да напише книга“, добави Шопова. Децата получиха и лакомства от зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности.

 Всички те благодариха за получените дарове, а родителите им за прекрасната инициатива, която стимулира творческото въображение на децата. По време на разговора си със зам.-кметът Христиан Шопова децата на Благоевград си пожелаха за следващата зима на има ледена пързалка в града. От своя страна зам.-кметът заяви, че от ръководството на общината вече обмислят такава идея.

/focus-radio.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене