Марчево иска дата за референдум през пролетта

Референдумът срещу бъдещо строителство в ромския квартал на гърменското село Марчево да се проведе тази пролет. Това поиска Инициативният комитет, на който председател е кметът Розен Марчев.

„Предишният областен управител Валери Сарандев беше насрочил 18 юни миналата година да се направи общественото допитване. Общинските съветници в Гърмен обаче не гласува план-сметката за организацията на референдума. Административен съд-Благоевград отсъди в наша полза казуса, сега всичко е в ръцете на настоящия областен управител Бисер Михайлов. Настояваме тази пролет да проведем нашия референдум, тъй като сме спазили всички законови процедури”, коментира Розен Марчев.

Въпросът към местните жители е формулиран по следния начин:

Съгласни ли сте Общинска администрация-Гърмен да не разрешава изработване, приемане и прилагане на ПУП-ПРЗ на поземлени имоти, находящи се в масиви 46 и 47 в местността Падарката, съгласно картата за възстановена собственост на землището на село Марчево, община Гърмен, с предназначение за жилищно строителство?

До искането за този референдум се стигна, след като стана ясно, че община Гърмен иска да узакони бъдещо строителство в местността Падарката в ромския квартал „Кремиковци”.

Няма да се узаконяват вече построени незаконно постройки, уточняват от общината. В Марчево обаче са против, тъй като в тази местност има частни имоти, някои от които дори са възстановени на собствениците по съдебен ред.

/kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене