В Банско усилено се подготвят за летния туристически сезон

Община Банско

Усилена подготовка започна в Банско за новия летен туристически сезон. Тази година изключително богатият културен календар ще изненада любителите на курортната община. От туристическия бранш в Пиринско обясниха, че искат да привлекат най- вече българския турист.
И тази година се очаква хиляди туристи да посетят курортната община през летните месеци. Традиционно, гости от съседните ни държави и руснаци са най- честите посетители.
„Те обаче не могат да компенсират качествения български турист. За нас българинът е най-важният турист, който търсим и очакваме да бъде наш гост”, заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.
Изключително богат културен календар е подготвила Община Банско, за да посрещне своите гости. Старт ще бъде даден с поредица от автентични фестивали.
„Традиционно подготвяме фестивала „Три планини”, който е в края на май, след това имаме оперен фестивал, театрален фестивал и естествено пикът на лятото е свързан с джаз фестивала. До тогава обаче има състезания, които се провеждат, така че търсим разнообразна програма свързана със спа процедури и много здравно насочени събития”, подчерта Бистрин.
От туристическия бранш очакват тази година летния сезон да отбележи по-добри резултати от зимния. В края на септември ще стане ясно ще има ли ръст на приходи и туристи.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене