Със 6500 броя жълти стотинки мъж си купи винетка

С жълти стотинки великотърновец плати годишната си винетка в знак на протест срещу лошите пътища в България. За 3 месеца Николай Василев събирал по една и две стотинки, докато събере нужните 97 лева за винетен стикер на автомобила си.

Василев занесъл жълтите стотинки в пликове на касата в управлението на пътната агенция в старата столица. Казва, че така изразил гражданската си позиция срещу разбитите пътища в цялата страна. Той се надява и други да последват примера му, тъй като сега е периодът, в който масово се купуват годишните винетки.

„Решихме във вид на малък протест към агенция Пътна инфраструктура да си закупим винетен стикер с жълти стотинки – по една и по две. Общо около 6 500 бройки, на стойност 97 лева”, разказва Василев пред БНТ.

Близо два часа служителките на Областно пътно управление броили монетите. Николай казва, че съзнава, че затруднява служителките, които нямат никаква вина за дупките по пътищата, но се надява не само да го разберат, но, макар и негласно, да го подкрепят.

Василев се надява тази година примера му да последват хилядите недоволни данъкоплатлатци шофьори в цялата страна, които организират протести и са пряко потърпевши от дупките. Вярва, че така е възможно да бъдат чути.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене