Три начина да ядеш шоколад без да дебелееш

Форест Гъмп изтъкна: „Животът е като кутия шоколадови бонбони, никога не знаеш какво ще получиш“. Е, в действителност изследванията показват, че това, което получавате от шоколада, са хранителни вещества, които могат да помогнат за поддържането на сърцето ви; подобряване на чувствителността към инсулин, холестерол в кръвта; помощ в битката срещу диабет тип 2.

Шоколадови бонбони обаче, покрити със захар, няма да се отразят добре обаче на вашето здраве или талията ви. Вместо това, съществуват три здравословни, богати на антиоксиданти начини да получите вашата доза шоколад.

1. Черен шоколадов бар

Шоколадовите бонбони са по съществото си смес от накиснати какаови зърна (наричани шоколадови ликьори или какаова маса), какаово масло и захар. Колкото по-висок е процентът на какао на бара, толкова по-малко захар и най-често по-голямата доза антиоксиданти, съдържа. Тъй като много антиоксиданти имат горчив вкус, тъмният шоколад е такъв.

2. Какао На Прах

Какао на прах се прави, когато какаовото масло се извлича от какаовите зърна, оставяйки след себе си сухо вещество, което след това се изсушава и в какао на прах. Това не само премахва голяма част от мастните калории, но и концентрира аромата, както и хранителните вещества и антиоксидантите. И за разлика от шоколадовите барове, нискокалоричното какао на прах няма да увеличи количеството добавена захар във вашата диета.

3. Какаови Зърна

Купете сурови или печени цели какаови зърна, разбийте ги на парченца. (Пръчките обикновено се наричат ​​“какаови зърна“, а не „какаови пръчки“.) Поръсете какаови зърна на овесената си каша, киселото мляко, изварата, плодовите салати, сладкиши и сладолед. Те също са изненадващо чудесно допълнение към зелените салати.

/ Zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене