Connect with us

Таблоид

Братя Галеви събраха родата на невиждан банкет в САЩ

Published

on

Чутовен купон са спретнали Братя Галеви в САЩ, където от няколко месеца се укриват от закона у нас, научи „Ретро” от близки до мафиотите в Дупница. Пламен и Ангел, които нямат родствена връзка, но се считат за повече от братя заради общия си бизнес за милиони, тази година имат много поводи за празнуване.

Според нашите източници Галеви били повече от доволни, че за пореден път са успели да се измъкнат от родните власти, както и да напуснат Дубай и да се установят с нови самоличности като топбаровци в Америка.

Двамата започват нов живот, след като през 2012 г. избягаха от България, за да не влязат в затвора. Галеви празнуват и наскоро сваленото у нас разследване срещу тях за организиране на престъпна група и фалшификация на документи. Оказва се, че делото е безславно приключило още през лятото и така няма никакви доказателства, че са изпрали едни над 35 млн. лв. По тази причина спецсъдът също е прекратил делото срещу тях, което окончателно оневинява бившите кандидат-депутати и феодали на Дупница.

„Веднага щом научиха новината, поканиха всичките си близки в Америка. Къде се укриват там, не е ясно, всички пазят тайната им. Говореше се, че са станали защитени свидетели на американската служба за наркотиците ДЕА и така са получили нови самоличности и прикритие в САЩ. Не знаем дали ще се върнат, за тях е опасно да са тук, а и заместниците им се справят доста добре с въртенето на бизнеса и печеленето на още пачки. Независимо че физически не са в Дупница, целият град продължава да се страхува от тях.

Новината за прекратеното дело е голям повод за празнуване. Разбрахме, че купонът е голям и има защо. След толкова години са успели да се измъкнат. И ето, никой не го знае това, но те излязоха чисти. Такава ни е съдебната система“, коментират отлично запознати с Галевите дела.

Припомняме, че през 2012 г. на Пламен и Ангел бяха повдигнати обвинения за пране на 35,5 млн. лв. Двамата отнесоха присъди за рекет и трябваше да лежат в затвора по 5 години всеки, тъй като се намериха доказателства, че са изнудвали бизнесмена Пламен Миланов, за да им прехвърли половината от таксиметровата си фирма. В началото на миналата година същият бизнесмен и жена му Теодора Димитрова бяха открити мъртви в апартамент, а разследването установи тогава, че са починали вследствие на задушаване с газ.

Окръжният съд в Кюстендил пък направи подарък на Галеви, като ги призна за невинни, Апелативният в София им даде по 7 години затвор, ВКС пък на Лозан Панов реши да им намали присъдите, като има даде едва по 2 години. Така, докато чакат решението на Темида, Галеви напуснаха страната и оттогава се укриват.

Прокуратурата пък реши да им повдигне обвинение за пране на пари, рекет и участие в организирана престъпна група. Целта тогава беше да ги закове, като имало доказателства срещу тях за преводи на пари по сметки на осем фирми, теглени от различни хора и разплащания с офшорки на Сейшелите.

Освен тях прокуратурата погва и Христина Ангелова, като започва проверка за пране на пари, през 2008 г. Цялата държавна машина се задейства, като полицаи, прокурори, следователи, митничари, данъчни и агенти на ДАНС нахлуха в автокъщи и офиси на Братя Галеви в Дупница, Перник и София. Пламен Галев и Ангел Христов получиха призовки за разпит от полицията в Кюстендил. Галеви бяха обявени за издирване, а ден по-късно в лежерно облекло и съвсем спокойно те се явиха сами в следствието. Акцията тогава не стига до доказателства за пране на пари срещу Галеви.

Така през 2012-а се стига до разследване на спецпрокуратурата и двамата „братя“ чакат присъда за рекет. Докато чакат обаче тромавия ни съд, двамата хващат пътя далеч от родината заедно с Христина Ангелова, която е не само техен счетоводител, но и пълномощник на офшорките им. Друга тяхна фирма пък се оказва собственост на социално слабия Методи Ковачев, който правел съмнителни преводи. Така след няколко години разследване и събиране на доказателства двамата Братя Галеви излизат чисти, а техните адвокати искат окончателно да се прекрати делото.

Христина също излиза чиста, като става ясно, че тя и Галеви са имали единствено гражданско-правни отношения. Все пак остават съмненията за пране на пари. По това обвинение делото също е прекратено и по него вече не се работи, но заради липса на доказателства.

Пламен и Ангел имат и още един повод за празнуване. Вече осем години се влачи и делото за отнемане на имущество, което не може да приключи на първа инстанция. Експертите заявили, че работата им е свързана с огромни обеми от документи, които трябва да изследват. Проверката за доходите и разходите на Галеви е за 25 г. назад. Очаква се експертно заключение на вещите лица. Искът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Галеви е за 5 млн. лв. Дори и той да мине обаче, държавата няма как да си ги прибере.

struma.bg

Таблоид

Започна изграждането на модерна спортна площадка – с изкуствена трева и осветление в училището на село Брезница

Published

on

Радостната новина съобщи директора на училището в гоцеделчевското село Брезница Никола Джингаров. Ето какво съобщи г-н Джингаров: днес в Средно училище “Св. Св. Кирил и Методий” в с. Брезница започна изграждането на модерна спортна площадка – с изкуствена трева и осветление.

Искрени благодарности на правителството и МОН за отпуснатите средства!
Благодарим и лично на министър Красимир Вълчев за придобивката!

Жителите и децата на с. Брезница ще могат да спортуват в съвременни условия, а победите на ученическите ни отбори ще се множат!

Continue Reading

Таблоид

Електрически тротинетки – новият начин за придвижване в Благоевград

Published

on

Първите електрически тротинетки вече са доставени в кампуса на Американския университет в Благоевград. Те са на българския микромобилити стартъп Hobo. Първоначално са позиционирани 20 тротинетки, които са минали всички тестове за качество и безопасност. Те ще са специално брандирани с логото на висшето учебно заведение. Обособени са и 5 паркоместа в района на кампуса, където всяка сутрин ще бъдат електрическите тротинетки. Потребителите ще могат да се възползват от услугата и извън районите на кампуса и университета, но паркирането ще може да се осъществи само на локациите, които са ясно обозначени в приложението.

Предвид пандемията компанията е изградила вътрешен стандарт за качеството на предлаганата услуга, който включва и ежедневно дезинфекциране. По този начин се предлага алтернативен и екосъобразен метод на придвижване, който отговаря на противоепидемичните изисквания за спазване на дистанция и дезинфекция.

Пилотното партньорство с АУБ ще покаже нагласите за използването на подобен вид услуга в града от страна не само на студентите. Това от своя страна ще даде възможност за постепенно увеличаване на броя тротинетки, от които да се възползват жителите на Благоевград през топлите месеци на следващата година.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al