Представители на туризма в района Г. Делчев, Гърмен и Сатовча- Дерзайте! С гьол миришещ на хлорна вар и храна тип „помия“ туристи не се печелят!

Последно време местният туризъм по оста Гоце Делчев – Хаджидимово, Сатовча, Гърмен не може да се оплаче от липса на посещаемост. В определени периоди на годината дори може да се говори за туристически бум от сериозен наплив на туристи, което за местната икономика е приказно но за организацията на туристическия бизнес определено е доста тегаво и ражда сериозни проблеми. Ние от Топ Преса нееднократно сме коментирали за проблемите с кадрите за фактът как персонала, заради дефицитът ревностно рекетира бизнеса и се стига до гаври. До там стигнаха нещата, че туристически бизнес за милиони инвестирани, може да бъде сринат от двама – трима селски бека, които са родени за директори но живота ги е довел да станат сервитьори, които с поведението си отблъсват клиентите и съсипват бизнеса. Този проблеми се задълбочава и досущ като коварна болест, започва да засяга и „други органи“ от здрави туристически организъм.

Не са малко сигналите които получаваме за влошена кухня и коварно качество на храната в районите около община Гърмен и Гоце Делчев, негативни реакции има и от туристически обекти и от другите общини но по малко… Вместо да се залага на професионализъм в кухнята, да се използват местни продукти и „кулинарни умения да се привлече и задържи клиента ние в Огняново например все по често му предлагаме вмирисан н хлорна вар гьол с минерална вода и кухня от промоциите в lidl – а и другите хипермаркети. Огняново и Гърмен, Хаджидимово и Сатовча известни със своите ферми за сладководна риба, продават замразена скумрия от 4 лева килограма дъхаща на гащите на стара баба, кашкавалът е от най – евтиният примес между пластмаса и маргарин, сиренето – тебеширено, хлябът – дунапрен… Пазарува се и се зарежда най – евтино, супите са „Маги“ , пилешкото мирише на антибиотик. Примо – меню и неговите продукти просперира щото е на й- евтино и хотелиерите искат дса си докарат печалба. Така не става, уважаеми приятели и читатели, консументи и продуценти на местният туристически бизнес. Стига се до абсурда да сте инвестирали или усвоили от евро фондовете пари, направили сте инвестиция, но с абсурдите които вършите съсипвате тази инвестиция. За щастие споменатите по горе региони, се радват на много местни производители на качествени продукти, месо, зеленчуци, млечни продукти дори алкохол… Златната мина е под краката ни. Евтина прясна риба се предлага на не малко места, вкусен домашен хляб не е скъпо да си направите или да се доверите не на заводи, а на малките пекарни от село и града. Клиентите стават все по претенциозни и това трябва да ви радва, защото ще ви дава възможност да се развивате а не монотонно да купувате най – евтинкото то складовата база. Ще ви мотивира сами да си произвеждате консервите и да създадете индивидуална кухня – защото това е бъдещето. Интересувайте се – световните тенденции, в елитната висша кулинария, са всеки ресторант да предлага храна от продукти пресни и произведени в района на самия ресторант. Знаем че с МЕТРО например е по удобно но също така знаем че с продуктите му ще сервирате не храна а фураж… Толкова е абсурдно да инвестираш в интериор луди пари а в храна и качество на услугата да си на ниво „Туристическата спалня“. Променете се търсете истинското развитие, не купувайте лютеница от лев, а си направете своя, уверени сме, че ще дойде време само заради тази домашна лютеница ще идват при вас хора. В надежда да не се срине местният туризъм, ние от Топ Преса Ви пожелаваме успех и мъдрост. Дерзайте!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене