Килърът гърмял по бизнесмена Петър Христов няколко пъти

Бизнесменът Петър Христов – собственик на една от големите компании за производство на млечни продукти у нас, е прострелян около 10:05 ч. тази сутрин пред дома му близо до мола на бул. „България“ в София.

Инцидентът е станал пред кооперация на ул. „Ралевица“, където кола е причаквала мъжа пред дома му. Той е прострелян с един куршум в гърдите и е откаран във ВМА с опасност за живота, съобщи БНР. Малко по-късно е починал в болницата.

Районът на инцидента е отцепен от полицията. Извършителите се издирват. По непотвърдена информация, стрелецът е бил сам и е произвел повече от един изстрел, но само един куршум е попаднал в жертвата. Шофьорът на бизнесменът е бил свидетел на инцидента.

Според БТВ Христов е убит в джипа си с четири куршума в главата и гърдите. Стреляно е от съседния строеж.

От Военно-медицинска академия потвърдили, че тази сутрин при тях е приет 49-годишен мъж в изключително тежко състояние с крайно разширени зеници и въпреки 30-минутните реанимационни действия в шокова зала е починал.

Кой е Петър Христов

убитият бизнесмен Петър ХристовПетър Христов е собственик на холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп”, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултанстски компании.

Роден е на 17 ноември 1968 г. в Силистра, израснал е в Самоводене. Възпитаник на средното сержантско военно училище в Горна Оряховица и Висшето военно училище във Велико Търново. Завършил е пълния курс на обучение със степен магистър по финанси в Свищовската стопанска академия. Във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в момента е последен курс право.

Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. През 2008 г. е удостоен с наградата „Велико Търново” за принос в развитието на града, а през 2009 г. – с на приза „Дарител“ на Националното сдружение на общините. Семеен, дъщеря му Михаела е на 22, а синът му Петър – на 9 години.

/trud.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене