Христо Стоичков подкрепи Банско

Аз съм за това да се направи втори, трети, четвърти, пети лифт. Естествено, че има много разминавания с екологии и много други неща. Екологията е важна. Ние знаем това. Но когато се прави с мерак, когато се прави за хората, когато се прави да ни види целият свят какво можем – не един и два пъти сме го показвали – аз се подписвам. Аз имам право да го кажа, защото от 2003 г. съм банскалия. Това заяви почетният гражданин на Банско Христо Стоичков във видеообръщение, публикувано във фейсбук страницата Bansko Winter Resort. Той допълни, че от 15 години следи процесите в „този голям курорт“ и знае „за какво става въпрос“.

„Неслучайно хората ме направиха почетен гражданин на Банско и аз се гордея с това, че където и да съм по света, когато ме питат: „Хора, какво имате в България?“, винаги показвам нашето море, нашите планини, показвам Банско, всичките наши курорти. Защо? Защото България има природни богатства“, каза Стоичков.

Хората, които се занимават с този курорт, са постигнали много неща. Но винаги може да се подобри“, допълни най-успешният български футболист.

„Нека хората разберат веднъж завинаги, че с кавги няма да стане. Да седнат да се разберат. Ние го искаме това. България се нуждае от това – да имаме лифтове и хората да идват. Крайно време е и „зелените“ да разберат, че само с кавги няма да стане това. България трябва да бъде номер 1, както винаги сме го показвали“, допълни Камата.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене