Туристически информационен център отваря врати в Благоевград

христина шопова

Туристически информационен център ще отвори врати в Благоевград за празника на града – 24 май. Информационният център ще работи в помощ на всички туристи, които за първи път посещават града. Там ще има брошури и информация за всички туристически обекти, културни мероприятия и интересни места в града и общината, съобщиха от общинска администрация днес.
Информационният център в Благоевград ще бъде разположен на площадното пространство между АУБ и Областна администрация. Основната дейност на центъра ще бъде свързана с това гостите на града да могат на едно място да научат за забележителностите на Благоевград и региона, както и да се информират какво има в културния и кино афиш на града.
„Това е едно място, което ще се опитаме да бъде интерактивно, да има възможност млади хора от катедрата по туризъм, да обясняват кои са туристическите дестинации на Благоевград, кое е привлекателно да се види”, обясни Христина Шопова, директор дирекция „Хуманитарни дейности”.
Решението за поставяне на такъв информационен център е продиктувано и от възможността на едно място хората да могат да закупят билети за концерти, театрални постановки и други фестивали. В инфоцентъра е планирано да работят главно студенти.
„Идеята е да работят студенти, които имат желание да се развиват в областта на туризма и да имат желанието да помагат за развитието и динамичността на този център”, допълни Шопова.
Желанието на Общинска администрация е центърът да отвори врати за празника на града – 24 май.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене