Жега през януари, сняг чак в средата на месеца

Януари ще е по-топъл от обичайното. Първият месец на новата година ще е без сняг, със сухи пътища и слънчево време.

На 2-ри ще се заоблачи, вятърът ще се усили и ще превали дъжд.

На 3-ти над страната ще нахлуе по-студен въздух от северозапад, но без съществени валежи.

На 4-ти и 5-ти понижението на температурите ще продължи, но ще останат по-високи от обичайните за периода – максималните ще са от 4 до 9 градуса. Ще превали слабо – в повечето места дъжд, в планинските райони сняг, но валежите ще бъдат слаби.

На 6-ти и 7-ми отново ще бъде по-спокойно с много слънчеви часове и намалена видимост в низините. Сутрин температурите ще бъдат от минус 5 до плюс 2 градуса, а следобед ще се повишават до 13 градуса.

На 8-ми януари и в края на десетдневието времето ще бъде по-динамично. Вятърът от северозапад ще се усили. Ще превалява дъжд, който по високите полета и на места в Северна България ще премине в сняг, но не се очаква да натрупа.

Второто десетдневие ще започне със спокойно време и с температури близки до обичайните или малко по-високи. Впоследствие отново ще се затопля. В низините видимостта ще бъде намалена, а в планините ще бъде слънчево и сравнително топло.

Очакванията са по-сериозните застудявания да бъдат през втората половина на януари, когато ще има и няколко дни с валежи от сняг.

Като цяло януари 2018 ще ни предложи средни температури по-високи от нормалните и количества валеж близки до обичайните или малко под тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене