Преведоха по 6085 евро на всички тимове от Трета лига

БФС преведе парите на клубовете от Първа и Трета лига, които УЕФА им даде заради участието на „Лудогорец“  в груповата фаза на ШЛ през миналия сезон

Точната сума е 3 641 100 евро (около 7,2 млн. лв.), а интересното в случая е, че разградчани са единственият клуб от Първа лига, който не получи нито стотинка от въпросните пари.

Всеки един от 13-те клуба от Първа лига стана с по 168 000 евро по-богат. Оказа се, че за голяма част от отборите те са жизненонеобходими и ще закрепят финансовото им положение до началото на пролетния полусезон.

Тимовете от Трета лига, които са 60, взеха по 6085 евро на клуб. Някои клубове като „Пирин“(Гоце Делчев) обаче няма да получат нито стотинка. Причината: Дължимите суми към НАП, други институции, фирми и дълговете, натрупани през годините преди това.

Отборите от Втора професионална лига също трябва да получат сериозна част от въпросните 7,2 млн. лв. Те ще си разпределят 1,092 млн. евро или 78 000 евро на клуб. От футболния съюз са ги уведомили, че парите ще им бъдат преведени след Нова година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене