СКАНДАЛ В ГЪРМЕНСКО! Иззеха документацията и пълномощията на кмета на село Хвостяне заради градиозна измама? ИСКАТ ОСТАВКАТА МУ!

Функциите и цялата документация, необходима за упражняване на дейността на кмета на гърменското село Хвостяне е иззета по заповед на общинския кмет Минка Капитанова, научи информационна агенция www.toppresa.com.

Скандално известният кмет от ПП ГЕРБ Сейхан Ахмедов е уличен в това, че прибирал пари от наеми за общински ниви, които не отчитал в общината. Ситуацията се развила в момент, когато  на местни арендатори не им били подновени договорите за наем заради проверка на общинския кмет Капитанова, които са се оплакали в кметството, че са предплатили наемите си на ръка на кмета. Такива приходи обаче в община Хвостяне няма отчетени нито лев, а има десетки арендатори, свидетелстващи, че са си плащали редовно парите за рентите към общината. Скандалът е огромен! По случая са уведомени всички компетентни институции, имаме информация, че документите и свидетелските показания вече са в прокуратурата. В следствие на цялата тази афера, ощетените  са поискали разследване на цялата административна документация на кмета в това число и електронни подписи, спесимени и печати да му бъдат иззети и той да няма право да отдава под наем общински земи.  Рентиерите почувствали се измамени искат неговото отстраняване и дори му предлагат сам да си подаде оставката. Сейхан Ахмедов отказва коментар по темата, от община Гърмен също – до приключване на цялостното разследване не могат да вземат становище! Това не е първият скандал с името на кмета на Хвостяне, припомняме, че преди време на изборите Ферад Ахмедов – синът на кмета на село Хвостяне община Гърмен Сейхан Ахмедов в качеството си на  член на секционната комисия от АТАКА  в избирателната комисия и предизвика истински скандал на изборите. Сигнал в редакцията на Топ Преса тогава, накара нашите разследващи журналисти да се поровят за случващото се в гърменското село и нещата излязоха патологично скандални. Версията разнася че местният лидер от партия АТАКА – Гърмен е бил „подкупен със 100 лева“ за да може да включи сина на гербаджията, така че лобито му да има мнозинство в избирателната комисия. Целта е една – изборите да бъдат манипулирани и гербаджията Сейхан Ахмедов да спечели с измама. Успоредно с това, над повечето жители на Хвостяне, се упражнява откровена репресия от страна на Сейхан Ахмедови влиятелен човек от ГЕРБ – Гърмен, който заплашва наред хората, че ако не гласуват за него ще стане страшно. Народното недоволство към Сейхан Ахмедов се надигна, защото повечето жители на село Хвостяне не го припознават за свой кмет, тъй като за толкова години управление той освен един мръсен канал друго не е направил за селото. В крайна сметка благодарение на изборни манипулации той стана пак кмет пак, макар и на косъм… Ше му се размине ли този път, питат се местните!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене