Цяла нощ чистиха прохода „Предел“ от сняг

Цяла нощ снегопочистващите фирми чистиха прохода Предел от сняг. На два пъти движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона бе спирано. Първо около 22:30 часа вчера беше спряно пропускането на камионите през прохода. Рано сутринта, около 04:00 часа също движението на камиони бе преустановено. От 04:30 часа проходът е отворен за всички моторни превозни средства.

От Агенция пътна инфраструктура предупредиха още вчера, че се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини. 

Необходимо е автомобилите, тръгнали на път, да са с подходящи гуми, шофьорите да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене