Зверска катастрофа в Пиринско! Македонска туристка е

Туристка от Македония пострада при катастрофа, станала вчера на пътя между Банско и м. Шилигарника. Жената е с избити зъби и лично е потърсила помощ, като е подала сигнал на спешния телефон 112.

Минути преди това вече е бил подаден сигнал за същото ПТП, като подателят е съобщил, че няма пострадали, а само щети по двата автомобила, и не е необходима лекарска намеса. Въпреки това след сигнала на македонката на мястото се е отзовал екип от ЦСМП – Банско. До пристигането им обаче участниците в ПТП-то си били тръгнали, автомобили на мястото също не е имало.

Оскъдната информация, която стана ясна във вчерашния ден, е, че са се ударили два автомобила – единият с българска, другият с македонска регистрация. Чия е вината за инцидента и каква е причината – дали несъобразена скорост, или поднасяне в снега на някои от участниците в ПТП-то, не стана ясно. От ПСС съобщиха, че в Пирин вчера е валял сняг, пътят е бил мокър и леко заснежен в по-високите части, но проходим за автомобили, подходящо оборудвани за зимни условия.

Посетители на ски зоната вчера споделиха, че в по-високите части се е образувала между 5 и 10 см снежна покривка, но пътят е бил добър за придвижване.

Заради усилен снеговалеж в рамките на около два часа вчера бе спряно и движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и в двете посоки през прохода Предел. Забраната бе наложена както за улеснение на снегопочистващите машини, така и заради интензивния неделен трафик. Движението на камионите бе възстановено около 16:00 часа. Снежната покривка на Предел също е достигнала до 10 сантиметра, но пътят е почистен до асфалт, насипана е луга и е опесъчен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене