Без категория

Лъсна йезуитски подход на управление в община Гърмен: Кметът М. Капитанова „яхна метлата“, уволни финансовия си директор Кр. Ушева, още 5 молби на ръководното „тяло“ на бюрото й

Минка Капитанова

Кметът на Гърмен Минка Капитанова, чието име нашумя в последните дни около скандала с откритите в общински автобус контрабандни цигари, е уволнила в края на работния ден вчера директора на финансовия отдел в общината Красимира Ушева. Уволнението е станало минути след края на работния ден в 17.05 часа, научи Struma.com. Изключително любопитна, е обаче предисторията на това уволнение. Свързахме се с отстранената от работа Ушева, която от 14 години води успешно отдела, който оглавява. Без да се намесваме публикуваме разказа на г-жа Красимира Ушева:

Вчера в края на работния ден г-жа Капитанова ме уволни, извика ме в кабинета си и ми съобщи, че не съм лоялна към нея затова взела това решение. На 24 март по време на редовната оперативка на ръководното тяло на общината – директори на дирекции, началник отдели, общо 6 човека, г-жа Капитанова ни заяви: Имам съмнения, че някои от вас не са лоялни към мен, затова ако сте лоялни, моля пуснете си молбите за напускане. Така ще докажете, че наистина сте лоялни, каза кметът.

И понеже всички ние сме от години в общинска администрация и винаги сме били лоялни към общината, направихме това, което тя поиска от нас. Вчера, точно това ми каза: Приемам молбата ти, наблюдавах те един месец, но нещата в колектива на администрацията не вървят на добре и мисля, че ти имаш отношение. Taка ми заяви, че съм уволнена, разказа Ушева.

Днес Красимира Ушева напусна кабинета си поддържан от 14 години. Със сълзи на очи колегите й в общината я изпратили, почти безмълвни. „Ние бяхме добър колектив, работихме за общината с хъс и наистина с обич, нещата обаче се влошиха рязко, администрацията е разделена, това никога не се е случвало по-рано. Всички работехме задружни и се радвахме на всеки успех на община Гърмен, предишният кмет имаше умението да ни обединява, каза Ушева. Тя не се нае да коментира дали останалите 5-има, подали молби ще бъдат уволнени. Ще потърсим кмета на Гърмен за коментар на нововъведението й -доказателство за лоялност и разясняване на схемата „подай си молбата, ако си лоялен“. Въпросът е защо г-жа Капитанова се е произнесла по „доброволната“ молбата на Ушева месец по-късно, като в кодекса на труда, срокът е едноседмичен. И  коя е г-жа Капитанова и има ли отношение към християните в общината, които уволнява? Очакваме позицията на г-жа Минка Капитанова. Искаме да чуем какво се случи в микробуса с контрабандните цигари и защо кмет на една специална община се замеси в подобен скандал и защо според нея лоялността трябва да се доказва с молби за напускане?

За коментар на уволнението на Ушева потърсихме екскмета на община Гърмен, депутата от ДПС Ахмед Башев, който бе лаконичен: Възмутен съм от дъното на душата си от това, което се случва. Насила бе уволнен един от най-добрите финансисти в Благоевградска област, един човек, който бе душата на колектива и стожерът на финансите в община Гърмен. Компетентна, делова и активна в работата на общинска администрация. Не желая да коментирам поведението на кмета на община Гърмен, не желая! По делата й ще я познаете, каза Башев, който наистина бе явно много ядосан.

Очакваме позицията на г-жа Капитанова, в която да мотивира действията си и обясни истинските мотиви за скандалното уволнение.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене