С изненади и усмивки започна „Часът на приказния разказвач“ в Благоевград

„Новите дрехи на царя“  бе първата приказка  от най- обичаната инициатива в Коледен фестивал 2017 на Община Благоевград- „Часът на приказния разказвач“.  Началото на поредицата от приказни вечери постави заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова.  „Скъпи родители, скъпи деца,  за мен е чест за пета поредна година да Ви посрещна в нашия приказен кът. Тази година имаме юбилей на Приказния разказвач и открито ще кажа, че някои деца ги виждам вече пораснали. Скъпи родители,  благодаря ви , че сте тук и че ни подкрепяте в тази наша инициатива, с която решихме да запознаем децата с приказките, да ги мотивираме, да искат повече да им четете, а и те самите да четат приказки. Няма да скрия, че този месец е най- приятният за Община Благоевград, защото непрекъснато има детски смях и глъч. Пожелавам успех на тази инициатива. В пет поредни дни ще имате възможност да се насладите на прекрасни приказки, с прекрасни разказвачи.  На добър час и благодаря още веднъж, че сте тук.“, каза в приветствието си  заместник- кметът Христина Шопова.

Тя призова малките гости, във фоайето на Общината,  да напишат своите писма до Дядо Коледа и да ги пуснат в кутията, която се намира пред елхата в центъра на града и допълни, че в  Благоевград са най- умните, най-прекрасните, най- талантливите деца в цяла България.

  Фоайето на Община Благоевград се превърна в декор от приказката по Ханс Кристиан Андерсен – „Новите дрехи на царя“. С помощта на актьорите от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“, децата от публиката станаха главни действащи лица в един различен и нестандартен прочит на произведението. Смях, емоции, настроение, гарнирани с вкусен чай и бисквитки, озариха нестандартното пространство около коледната елха и камина в Общината.

   Поредицата „Часът на приказния разказвач“ продължава и утре, когато една футболна звезда взима книжката с приказки. Светослав Дяков ще чете „Коледна приказка за най- малките“. Отново се очаква да валят изненади за най- малките жители и гости на Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене